Négy AMD grafikus processzor dübörög az Alienware új gépszörnyében

Hirdetés

Már megrendelhető az extrém teljesítményű játékgépeket forgalmazó Alienware weboldalán a cég első olyan játékgépe, melybe az AMD CrossFireX technológiája révén négy grafikus processzor együttes erejét hasznosíthatja. Az Area-51 ALX CFX típusú gépszörnyetegbe ennek megfelelően két ATI Radeon HD 3870 X2 videokártyát is kérhet a tehetősebb vásárló, miközben a nyers erőt az Intel négymagos Core 2 Extreme QX9650-es processzora adja, melyet biztos, ami biztos 3 GHz-ről 4 GHz-re tuningoltak az Alienware szakemberei.

Ahogy az az ilyen high-end játékgépeknél lenni szokott, az Area-51 ALX CFX többi paraméterét tekintve is igyekszik levenni a lábáról a vásárlóközönséget. Így például az egyedi konfigurátor lehetővé teszi, hogy a megrendelő akár 4 terabájtnyi merevlemezkapacitással lássa el leendő gépét, de természetesen kérhető a PC-be SSD is (128 gigabájt maximális kapacitással), vagy akár egyszerre merevlemez és SSD, maximum 4 gigabájt DDR3 memória, továbbá akár Blu-ray író, fizikai gyorsítókártya és X-Fi hangkártya is.

A CrossFireX technológiát elsők közt felvonultató Alienware Area-51 ALX CFX-nek ennek megfelelően megkérik az árát: a legolcsóbb összeállítás (ekkor még CrossFireX nélkül) 5149 dollárról (körülbelül 870 000 forint) indul, de teljesen felextrázva könnyen elérhető 9000 dolláros (azaz durván 1,5 millió forintos) ár is, és akkor monitor még nincs is a csomagban. Utóbbiból a gép mellé alighanem a Samsung 30 hüvelykes SyncMasterje passzol leginkább – ezért további 1260 dollárt kell leszurkolni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés