2019. augusztus 24., szombat

Útvonal

Hírek » Életmód rovat

Nagy felbontású tartalmak lejátszását támogató PMP-k a láthatáron

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Az MSI és a Teclast is új hordozható multimédiás lejátszók piacra dobását tervezik.

Az érintőképernyővel megtámogatott, hordozható multimédiás lejátszók népszerűsége egyre csak nő, így nem véletlen, hogy folyamatosan bővül a résztvevők száma, akik gyorsan szeretnének minél nagyobb szeleteket kiharapni a tortából.

Hirdetés

Az eddig elsősorban más területeken vitézkedő MSI bemutatta MT-V900 típusjelzésű hordozható lejátszóját. A 8 GB-os tárolókapacitás első hallásra nem tűnik soknak, de a kártyaolvasón keresztül is juttathatunk tartalmat a készülékre. A 4,3 hüvelykes érintőképernyő 800x480 képpont megjelenítésére képes, ám ha a felhasználó egy nagyobb méretű, modernebb tévé közelébe jut, akkor az MT-V900-on tárolt audiovizuális tartalmak lejátszhatóak 720p-s felbontás mellett.

MSI MT-V900
MSI MT-V900

A készülék az AVI és MOV fájlokon kívül elboldogul a H.264/AVC, RMVB, MPEG, DAT, VOB és FLV szabványokkal, a zeneszámok esetén pedig az MP3, WMA, FLAC, OGG, WAV, AAC és APE formátumok jöhetnek szóba. Az állóképek tekintetében meglehetősen sokoldalú termékről van szó, hiszen a kötelezőnek mondható JPG kiterjesztésű képek mellett, a BMP, PNG és GIF fájlokat is képes gond nélkül megjeleníteni. Sőt állítólag e-book olvasóként is lehet majd használni. A megjelenés pontos időpontjáról, az árról, valamint az akkumulátor üzemidejéről azonban egyelőre hallgat a gyártó.

Sajnos pont ugyanez a helyzet a Teclast C520 típusjelzésű modellével. Erről egyelőre azt lehet tudni, hogy támogatja a Full HD tartalmak lejátszását, amennyiben a felhasználó kellően közel kerül egy ilyen felbontású tévéhez. Belső memóriája mindössze 4 GB, ám a kártyaolvasó ezúttal sem maradt ki, ami jelentősen kibővíti a lehetőségeket.

Teclast C520
Teclast C520

A készülék adott esetben navigációs eszközként is használható a GPS-nek köszönhetően. Támogatja az MKV formátumot, és ezen kívül képes kezelni az AVI, RM, RMVB, 3GP, DAT, FLV, MPEG 4, VOB és MOV szabványokat is. A hangfájlok esetén az MP3 melett az AAC, WMA, FLAC és APE kiterjesztések jöhetnek szóba, tehát az eszköz fejlesztésekor odafigyeltek azokra, akik a jobb minőségű, tömörítetlen zeneszámokat favorizálják. Ezenkívül a termék képes a PDF dokumentumok megjelenítésére is, aminek köszönhetően akár e-book olvasóként is tekinthet rá a felhasználó.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.