Hangerőt! Fényeket!

A dél-koreai vállalat bejelentette, hogy az idei év áprilisától megvásárolható lesz a nagy sikerű R1 sorozat legújabb tagja, a Beat R1. Legalábbis a világ boldogabbik felén, Magyarországra ugyanis nem nagyon jutnak el a hordozható médialejátszók. Hiába fejleszt a vállalat ezen a területen is, ebből a hazai vásárlók vajmi keveset érzékelhetnek. Idővel talán változik a koncepció, és nálunk is elérhető lesz például ez a termék is.

A Beat R1 8,9 milliméter vékony, és mindössze 50 grammot nyom, ráadásul kisebb, mint egy hitelkártya, így aztán tényleg könnyen zsebre vágható vagy akár nyakba akasztható. 2,6 hüvelykes kijelzője kategóriáján belül nagynak mondható, de azért az is tény, hogy ez még mindig túl kicsi ahhoz, hogy egy filmet tényleg élvezetes legyen rajta végignézni.

A készülék három színben – feketében, rózsaszínben, ezüstben – vásárolható majd meg. Akkumulátora ötven órányi működést tesz lehetővé, ha pusztán audioanyagok lejátszására kívánják használni. Az audiovizuális tartalmak esetén ez az érték négy órára csökken. A vállalat állítása szerint az integrált Digital Natural Sound Engine (DNSe) 3.0 névre hallgató technológia eddig még sohasem tapasztalt hangminőséggel kényezteti a felhasználókat. Hogy ez mennyire állja meg a helyét, majd kiderül, az viszont már biztos, hogy a nyolc gigabájt tárolókapacitású modell ajánlott fogyasztói ára 150 dollár lesz.

Arról egyelőre nem sokat tudni, hogy az eszköz milyen fájlformátumokat támogat. Csak remélni lehet, hogy a kommersz, veszteséges tömörítést alkalmazó megoldások mellett más szabványok is szóba jönnek majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés