Hirdetés

Nagy teljesítményű hangfalszettek a Logitechtől

A Logitech két hangfalszettet jelentett be, amelyek kategóriájukhoz képest nagy teljesítményükkel hívják fel magukra a figyelmet. A Z-2300 jelzésű modell egy 2.1 csatornás hangrendszer 200 wattos (RMS) összteljesítménnyel. Ebből 120 watt jut a mélysugárzóra, kétszer 40 watt pedig a szatellitekre, amelyek a magas és középső hangtartományhoz külön sugárzót biztosítanak. A THX minősítéssel rendelkező rendszer frekvenciatartománya 35 Hz–20 kHz, a jel/zaj viszony 100 dB-nél nagyobb. A kábeles távvezérlő a hangerő és a basszus szabályzását, valamint a rendszer kikapcsolását vagy készenléti állapotba helyezését teszi lehetővé, és egy fejhallgató-kimenetet is nyújt. A Z-2300 kiskereskedelmi ára 149,95 dollár.

A hatcsatornás Z-5500 Digital 505 watt (RMS) összteljesítményű, amellyel már nagyobb társasházakat is emberi lakásra alkalmatlanná lehet tenni. A mélynyomó 188 wattos (RMS), a centersugárzó 69 wattos, a két első és a két hátsó sugárzó pedig 62 wattos. A rendszer a 33–20000 hertzes tartományban dolgozik, jel/zaj viszonya tipikusan 100 dB, de nagyobb mint 93,5 dB.

A Z-5500 Digital akár hatcsatornás analóg audiokimenetekre is csatlakoztatható, különlegessége azonban, hogy optikai és koaxiális digitális kimenetekre is ráköthető, ugyanis saját hangprocesszorral rendelkezik. A digitális audioformátumok közül – a tömörítés nélküli, 44,1 (16 bit)–96 kHz (24 bit) mintavételezési frekvenciájú hangon kívül – a Dolby Digitalt, a Dolby Pro Logic II-t, a DTS-t, illetve a DTS 96/24-et támogatja, így DVD- vagy CD-lejátszókhoz, játékkonzolokhoz is alkalmazható. (Utóbbi a DTS 96 kHz mintavételezésű, 24 bit precizitású változata.)

A jelforrások közötti választást, a surround hatás beállítását, a hangszórók és a hangzás paramétereinek változtatását, az elnémítást és a ki-bekapcsolást a Digital SoundTouch Control Center nevű, LCD-kijelzővel ellátott készülék teszi egyszerűvé. Ezt egy további bemenettel is ellátták, így hordozható lejátszók hangját is élvezhetjük. A rendszer természetesen ugyancsak rendelkezik THX minősítéssel, ára 399,95 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés