Multimédia a könyvespolcon

Sajnos valahogy úgy alakult, hogy a mostanában piacra kerülő, egyszerűbb, átlagembereknek szánt hangrendszerek jó részének még ahhoz is pedáloznia kellene, hogy a futottak még kategóriába beférjen. Ez különösen igaz a különféle dokkolókkal ellátott eszközökre, amelyekről süt, hogy a gyártóknak csak egyetlen célja volt: még egy bőrt lehúzni az Apple tulajokról.

Szerencsére a Sony által bejelentett CMT-L7D nem ilyennek tűnik. Az októberben startoló készülék megjelenése impozáns, amit kétségkívül a kategóriában mára szokatlanul nagyméretű hangfalaknak köszönhet. Persze az összhatást alapvetően meghatározza a frontfelület középső szektorában elterpeszkedő kilenc hüvelyk képátlójú LCD kijelző is.

Sony CMT-L7D
Sony CMT-L7D

A készülék amellett, hogy képes kezelni a CD és DVD lemezeket, lehetővé teszi a pendrive-okon, és az SD kártyákon található anyagok lejátszását is. Zeneszámok esetén az MP3 mellett a WMA és az AAC jöhet szóba. Az MP3 Booster+ technológia állítólag a tömörített zenefájlok minőségét hallhatóan feljavítja, a Megabass pedig nevéből fakadóan a basszushangok teltebb megszólalását szolgálja.

A maximális kimeneti teljesítmény kétszer 50 watt, amivel már simán fel lehet rázni a házat, vagy a szomszédokat. A nagyméretű kijelző digitális fotóalbumként is használható, aktiválható rajta a slideshow funkció, továbbá a felhasználó még zenét is pakolhat a képek alá. Emellett képes a DVD-lemezeken vagy a dokkolóba dugott eszközön tárolt audiovizuális tartalmak lejátszására is.

Található benne óra, illetve kalendárium funkció is, tehát valóban egy sokoldalú eszközről beszélhetünk. Kár, hogy az árképzésnél megint benéztek valamit a japán vállalat döntéshozói. Kijelző és nagy hangteljesítmény ide vagy oda, a 600 dolláros ár elsőre elég soknak tűnik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés