Kis méretben kínál nagyot az MSI új alaplapja

Az MSI bejelentette, hogy hamarosan elérhetővé válik a Z87M GAMING jelzésű alaplapjuk, melyet a cég kisebb házakba tervezett, de a képességeit a microATX-es méret csak az interfészek számában korlátozza. A terméket a gyártó a játékosoknak és alapvetően tuningra tervezte, így a megszokott Military Class 4 alkatrészekből épülnek majd fel, azaz a legfontosabb alkatrészek a MIL-STD-810G szabványnak is megfelelnek. Emellett számos MSI technológia lesz még elérhető, ideértve az egy másodpercen belüli tuningolást az OC Genie 4-gyel, valamint a grafikus felületű Click BIOS 4 sem hiányzik a Control Center szoftverrel egyetemben. Utóbbi egyesíti a monitoring, tuning és távfelügyeleti funkciókat.

A Z87-es vezérlőhídra épülő újdonság egyébként Haswell processzorokhoz készült, vagyis LGA1150-es foglalatot találunk rajta, és DDR3 memóriákat kezel. A grafikus kártyákat két darab teljes szélességű PCI Express 3.0-s port fogadhatja, melyek közül csak az első kínál x16-os módot, míg az alsó nyolc csatornával dolgozik. Természetesen CrossFire vagy SLI kiépítés mellett mindenképpen be kell érni nyolc-nyolc csatornával. Ezeket még kiegészíti két PCI Express x1-es csatoló. A hangokról egy nyolccsatornás Sound Blaster Cinema gondoskodik, a meghajtókat pedig hat darab 6 Gbps-os SATA port fogadhatja. A RAID funkciónak hála az adattárolók több RAID módba is felfűzhetők, ha erre esetleg igény lenne.

MSI Z87M GAMING
MSI Z87M GAMING [+]

A Gigabit Ethernet csatlakozó természetesen nem hiányzik, illetve fontos, hogy maga a vezérlő egy Qualcomm Atheros Killer E2205-ös megoldás, mely számos technikát bevet a hálózati késleltetés csökkentésére, amivel a felhasználók kisebb laggal szembesülnek a többjátékos módokban. Az alaplap hátlapjára a két 6 Gbps-os eSATA mellé hat 3.0-s és kettő 2.0-s USB port került, de utóbbi interfészekből több is elérhető a belső portok kivezetésével. Lényeges adat, hogy amennyiben az integrált grafikus vezérlő használatára lenne szükség, akkor a kijelzőket két HDMI és egy DisplayPort kimenet várja.

Az MSI Z87M GAMING hamarosan kapható lesz az üzletekben, az ajánlott fogyasztói árról azonban még nincs adat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés