Új RTX 3080-asok tűntek fel az MSI portfóliójában

Kettőről négy modellre gyarapodott a Gaming Trio kártyák felhozatala.

Az MSI két új variánssal bővítette a GeForce RTX 3080 Gaming Trio szériás videokártyáinak palettáját; bemutatkozik a Gaming termékcsalád zászlóshajója, az RTX 3080 Gaming Z Trio és a Gaming Trio Plus. Az előbbi GPU boost órajele 1830 MHz, ami 15 MHz-cel több, mint a Gaming X-é, az utóbbi pedig a szimpla Gaming Trio picit ráncfelvarrott verziójának látszik, mivel a gyári boostot újfent 1755 MHz-re lőtték be. A 10 GB-nyi GDDR6X memóriával továbbra sem babráltak, a chipek 19 GHz-es frekvencián ketyegnek.

MSI GeForce RTX 3080 Gaming Trio Plus és Gaming Z Trio MSI GeForce RTX 3080 Gaming Trio Plus és Gaming Z Trio MSI GeForce RTX 3080 Gaming Trio Plus és Gaming Z Trio [+]

A Gaming Trio família általános jellemzői, hogy a Tri Frozr 2 nevezetű, háromventilátoros hűtés dolgozik rajtuk, a tápellátás három darab 8 tűs PCI Express csatlakozón keresztül történik, a TDP-jük 340 watt, három DisplayPort 1.4a, illetve egy 2.1-es HDMI kimenet van az I/O plate-jükön és az 56 mm-es vastagságuk mellé 323 mm-es hossz párosul. Ami láthatóan változott a két újonc vonatkozásában, az a hátlapi takarólemez, amely egyrészt vékonyabbnak tűnik, mint korábban volt, másrészt raktak rá néhány szellőzőrést, így a vezérlők 28 grammal karcsúbbak lettek. Az egyelőre még nem száz százalékosan tisztázott, hogy ezek a lemezek végre fémből készültek-e vagy a tervezők megmaradtak a múltban alkalmazott, grafénnal bevont műanyagnál. A másik szembeötlő differencia, hogy a Gaming Z Trio TDP-jét 370 wattra emelték.

Balra a régi, jobbra az új hátlapi takarólemez Balra a régi, jobbra az új hátlapi takarólemez Balra a régi, jobbra az új hátlapi takarólemez [+]

Kissé fura, hogy a gyártó új modelleket mutatott be ahelyett, hogy a már meglévőeknek adott volna egy friss revíziót (mert leginkább ennek érződik a dolog), ám azt már egy fokkal érthetőbbnek tartjuk, hogy árakat sem közölt, hiszen mindannyian tudjuk, hogy mi manapság a helyzet a VGA piacon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés