Nem cserél egy leégett VGA-t az MSI a CableMod adapter használata miatt

A cég valójában nem cselekszik szokatlanul, egyszerűen csak a gyártói feltételeikhez kötik a garanciát.

A Redditen újra előkerült a leégő 12VHPWR csatlakozó témája, most egy felhasználó arról írt, hogy az MSI nem hajlandó cserélni a VGA-ját, mert a CableMod 12VHPWR adapterét használta. Utóbbi konkrétan arra szolgál, hogy 180 fokkal el legyen forgatva a tápkonnektor, így nem maga a vezeték hajlik meg erőteljesebben a csatlakoztatás során.

Hirdetés

Az MSI válasza alapvetően furcsának tűnhet, hiszen mégis leégett maga a VGA, és a 12VHPWR csatlakozóval kapcsolatban korábban is bőven volt probléma a konnektor nem megfelelő csatlakoztatás miatt, de a helyzet az, hogy a gyártók csak a saját feltételeiknek megfelelően járnak el. A felhasználók számára fontos tudni, hogy a cégek a garanciát addig biztosítják, amíg megvásárolt csomagban kapott adapterek vannak használva. Persze az esetek egy részében kikerülhető ez a tényező, hiszen nem muszáj bevallani, hogy nem rendeltetésszerűen működött a VGA, de az ilyen leégéssel járó hibáknál sajnos előfordul, hogy maga a konnektor vagy adapter annyira túlhevül, hogy végeredményben hozzáolvad az anyaga az aljzathoz. Innentől kezdve pedig eltávolíthatatlan lesz, vagyis a gyártó tudomást szerez arról, hogy nem a gyári tartozékokkal működött konfiguráció.

Arról már korábban érdeklődtünk több VGA-gyártónál is, hogy erre vonatkozóan mik a szabályok, és ha konkrétan összeolvad a konnektor és az aljzat, akkor a garanciás termék visszaküldésekor cégek ellenőrzik, hogy a felhasznált adapter gyári volt-e, vagy a kábel a megjelölt tápegységhez tartozott-e. A túlhevülés kockázata miatt egyébként nagyon ajánlott moduláris tápegységet használni a 12VHPWR csatlakozóval, ekkor ugyanis egy kedvezőtlen kimenetelű meghibásodás során nem kell a tápegységet is garanciáztatni a VGA-val, a kábelt pedig könnyen tudja pótolni a táp gyártója.

Harmadik féltől származó kiegészítő esetében szinte minden esetben sérülnek a garancia feltételi, így maximum az adapter gyártójának jóindulatában lehet bízni.

Érdemes tehát jól meggondolni, hogy mit kötünk a 12VHPWR aljzatra, mert láthatóan a kiegészítők nem csökkentik a leégés kockázatát, és a garanciális ügyintézést is jelentősen bonyolítják.

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés