Hirdetés

Az MSI megtorpedózta a középkategóriát

A gyártó alaplapújdonsága a Tomahawk brand alá ékelődik be a termékpalettán.

Hirdetés

Az MSI bemutatta legújabb inteles alaplapját, az LGA1200-as foglalatot használó MAG B460 Torpedót, ami elsőként érkezik a MAG (MSI Arsenal Gaming) termékcsalád frissen startoló Torpedo márkajelzésébe. Az Intel B460-as vezérlőhídra épülő, ATX formátumú újdonságot 13 fázisú VRM-mel szerelik, melynek bordázata némileg kisebbnek tűnik annál, mint amilyet a MAG B460 Tomhawk esetében alkalmaztak, és ez az állítás hatványozottan igaz a lapkakészleten megtelepedő lamellák viszonylatában. A középkategóriás deszkába mehet a reálisabb társításnak tűnő, szorzózáras processzor, hiszen a Core Boost technológiának köszönhetően a fogyasztási limitek lazításával ki tudunk facsarni némi plusz teljesítményt a 10. generációs, nem K-s CPU-nkból is.


(forrás: MSI) [+]

A 4 DIMM slot legfeljebb 128 GB-nyi DDR4 memóriát tud kezelni, 2933 MHz-es órajelig bezárólag, míg a mindenféle bővítőkártyákat egy fém megerősítéssel ellátott, x16-os PCI Express 3.0 sín, egy x4-es sávszélességre vezetékezett x16-os PCI Express 3.0 csatoló, valamint két x1-es interfész várja. A háttértárolókat vagy a hat darab 6 Gbps-os SATA portba, vagy a két PCI Expresses M.2 aljzatba (az egyik hűtőbordát visel és támogat SATA módot, a másik pedig Optane-kompatibilis) tehetjük.


(forrás: MSI)

A hálózati oldalt egy Realtek RTL8125B és egy Intel I219V kontroller hajtotta, 2,5, valamint 1 gigabites Ethernet anya biztosítja be, míg a hangkeltésért egy fejhallgató erősítővel megtoldott, nyolccsatornás Realtek ALC1200 kodek felel. A hátoldali I/O részlegen a PS/2 kombóport, a DisplayPort és a HDMI kimenet mellé még négy USB 3.2 Gen1 Type-A és két USB 2.0 aljzat került, de van Type-C is, ráadásul a 20 Gbps-os fajtából. Az MSI legfrissebb üdvöskéje a Tomahawk modellnél nagyjából 30 dollárral kevesebbért, azaz 110 dolláros áron debütált.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés