Hirdetés

Már az AMD-s felségvizeken is ügyelnünk kell az MSI Torpedójára

Egy szimpatikus, B550-es vezérlőhídra épülő megoldással gyarapodott a tajvani vállalat alaplapkínálata.

Hirdetés

Az MSI nemrégiben indította útjára a Tomahawk márkanév alá beékelődő, friss alaplap szériáját, a Torpedót, ami egy újabb, ezúttal AMD-s taggal, az ATX formátumú MAG B550 Torpedóval bővült. A deszka 10+2+1 fázisos VRM-et és egészen decensnek látszó hűtőbordákat kapott, négy DIMM slotjában pedig legfeljebb 128 GB-nyi DDR4 memória állítható szolgálatba, melyeknek órajele (túlhajtás keretein belül) nem kevesebb, mint 5100 MHz-ig támogatott. A két x16-os PCI Express sínek közül az elsődleges, 4.0-s példány fémbe burkolózott (a másik csak 3.0-s, és x4-es sávszélességre van vezetékezve), de a két x1-es 3.0 foglalatot sem kell nélkülöznünk.


(forrás: MSI) [+]

A háttértárolók frontján 6 SATA port és két M.2 csatoló állomásozik (a PCI Express 4.0-s darabot ellátták a szokásos FROZR bordázattal), LAN chipből pedig egy Realtek RTL8125B vezérlő jutott a lapra, szóval vezetékes vonalon 2,5 gigabites Ethernet, amit a pénzünkért kapunk. A hangok megszólaltatásáért egy nyolccsatornás Realtek ALC 1200-as kodek felel, míg a hátoldali, fix I/O pajzson egy USB 3.2 Gen 2 Type-C, egy USB 3.2 Gen 2 Type-A, egy USB 3.2 Gen 1 Type-A, valamint két USB 2.0 aljzat található a DisplayPorton, a 2.1-es HDMI kimeneten, a PS/2 kombóporton, a Flash BIOS gombon, no meg persze a megszokott audio jackeken kívül. Type-C-ből amúgy előlapi kivezetés is van, igaz, az csupán 5 Gbps-os.


(forrás: MSI)

A termék vételárát egyelőre még nem tudni pontosan, de az bizonyos, hogy némileg olcsóbb lesz a MAG B550 Tomahawknál; mi a hazai árakból kiindulva nagyjából 50 000 forintra tippelünk.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Előzmények

Hirdetés