Kiszivárogtak az MSI Z490-es alaplapjai

A csúcsot képviselő MEG Godlike-tól az ötödannyiba kerülő Z490-A Próig széles a skála.

Minden gyártó javában készül az asztali Comet Lake és vele a Z490-es lapkakészlet megjelenésére. A termékek készen vannak, de egyelőre titoktartási szerződések óvják adataikat – legalábbis addig, míg a cégek véletlenül nem teszik közzé azokat, vagy nem szivárognak ki valahogy valamelyik közösségi oldalra. Valami hasonló történt most az MSI-vel, melytől nem kevesebb, mint tíz ilyen alaplap fotója és néhány specifikációja került ki a Twitterre.

MSI MEG Z490 Godlike
MSI MEG Z490 Godlike (forrás: Komachi) [+]

A 960 és 200 euró közötti árszinten tanyázó termékskála tetején ismét a MEG Godlike változat csücsül – az LGA 1200-as foglalat mellé három x16-os PCIe sín, három M.2 csatlakozó és az X570-ről ismerős Xpander-Z Gen4 kártya tartozik. Az utóbbi persze itt nem hozza majd a PCIe 4.0 támogatást, legalábbis a Comet Lake CPU-kkal biztos nem. Megkapjuk az OLED kijelzőt, ami ezen az árszinten már tényleg kötelező, két TB3 csatlakozót, illetve egy 10 GbE és egy 2,5 GbE LAN portot. A tápellátás az információk szerint digitális, és 16+1+1 beosztással összesen 90 amper leadására képes.

(forrás: Komachi) [+]

Lefelé haladva a sorban, a MEG Ace, MEG Unify (normál és Mini-ITX változatban) követi a Godlike-ot, majd érkezik az MPG sorozat is, a Gaming Carbon, Gaming Edge (normál és microATX), Gaming Plus darabokkal. Nem marad ki a MAG Tomahawk sem, a menetet pedig a Z90-A Pro zárja, mint a képeken látszik, csökkenő szolgáltatáskínálattal. Persze a fotókból csak a felszínes információkra tudunk következtetni – a részletekkel alighanem meg kell várnunk a hivatalos bemutatkozás hamarosan érkező dátumát.


(forrás: Momomo_US)

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés