MSI és ECS alaplapok P55-tel és H55-tel

A Gigabyte és az Asus kicsivel előrébb járnak a nemrég megjelent 3.0-s USB és 6 Gbps-os SATA csatlakozók alaplapokon való alkalmazásában, ám az MSI is folyamatosan farag le hátrányából. A napokban bemutatott új lapja, a P55-GD85 már tartalmazni fogja ezeket a gyors aljzatokat, ám úgy tűnik, az idei karácsonyfa alá már nem fog odakerülni, valószínűleg csak a következő év elején lesz megvásárolható.

MSI [+]
MSI P55-GD85 - Forrás: Coolaler.com [+]

Az MSI újdonsága az Intel P55-ös chipsetjével lesz felszerelve, ahogy ez a nevéből is kitűnik. Az LGA1156-os processzorfoglalatot 8+2 fázis látja el (DrMOS). Összesen négy, DDR3-as memóriamodult rakhatunk a foglalatokba, emellett kettő PCI Express x16 bővítőhely áll a rendelkezésünkre az SLI vagy CrossFireX videokártya-gyorsító technológiák használatához. Az MSI egy PLX híd segítségével további PCIe sávokat biztosít, illetve használható rajta többek között az OC Genie funkció és az Active Phase Switching (APS) is.

MSI [+]
MSI alaplap csatlakozói - Forrás: Coolaler.com [+]

Csatlakozókból bőséges a választék ezúttal is: hét darab 3 Gbps-os és kettő 6 Gbps-os SATA került rá egy eSATA-val és két 3.0-s USB-vel kiegészítve. Nem hiányzik a dual Gigabit Ethernet aljzat és a nyolccsatornás audiorendszer, a digitális hangkimenet és a FireWire sem, ráadásként pedig bekapcsoló- és reset gombot is integráltak az alaplapra. Ahogy említettük, a pontos megjelenés dátuma még ismeretlen, ahogy a P55-GD85 ára is.

Az ECS H55H-M alaplapja már a H55-ös chipsetre épül, és támogatni fogja a 32 nm-es gyártástechnológiával készült Intel Clarkdale processzorokat. A microATX formátumú lap négyfázisú tápellátásban részesíti az LGA1156-os foglalatot, emellett két 1333 Mhz-s DDR3 memóriaszlottal, valamint egy x16-os és két x1-es PCI Express bővítőhellyel is rendelkezik.

ECS
ECS H55H-M

A költségek alacsonyan tartása miatt nem túl sok porttal rendelkezik, de azért találunk rajta 3 Gbps-os SATA-t, hatcsatornás hangrendszert, Gigabit Ethernet aljzatot, és D-Sub, illetve DVI képkimenetet is. Az ECS alaplap pontos megjelenési ideje és ára még nem ismert, de várhatóan nem lesz túl drága.

ECS
ECS H55H-M

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI
  • ECS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés