Mit kínál a Logitech idén?

A Logitech sajtótájékoztató keretében mutatta be közelgő újdonságait. Az eszközök főleg a hordozható számítógépekhez tervezett kiegészítők sorát gazdagítják. Elsőként lapdeskekről és notebookhűtőkről volt szó, hiszen a felhasználók többsége az ölben használja a laptopokat. Láthattuk például a Speaker Lapdesk N700, a Portable Lapdesk N315, a Cooling Pad N100, a Comfort Lapdesk és a Notebook Riser N110 nevű tartozékokat.

Logitech Cooling Pad N100
Logitech Cooling Pad N100

Szó esett a Unifying vevőről is, ami – mint ismeretes – maximum hat perifériával képes fenntartani a kapcsolatot, azaz nem kell minden egyes eszköznek külön USB-s vevőt csatlakoztatni, hanem egy lát el minden feladatot. Persze a felhasználók nagy hányada (a felmérés szerint 70%-a) éjszaka is használja a számítógépet. A gyártó nekik ajánlja a háttérvilágítással ellátott, Illuminated jelzésű billentyűzetet, amely ugyancsak kapható Unifyinges kiszerelésben is.

Ezek után a hangszórókra tértek át, amiket ugyancsak a notebookokhoz fejlesztettek ki. Kis méret, könnyű hordozhatóság, ám jó hangzás jellemzi ezeket. A Laptop Speaker Z205 és a Z305 a képernyő fölé akasztható és rögzíthető. Az utóbbi kiegészítő szinte teljesen észrevétlen is marad, hiszen a monitor mögött is lóghat. Harmadikként a Wireless Speaker Z515-öt mutatták be, ami egy vezeték nélkül csatlakoztatható hangszóró egészen jó hangminőséggel. Köthető rá kábellel is külső zeneforrás, például MP3 lejátszó. Akkumulátor is található benne, ami tíz órás használatot garantál.

Logitech Wireless Speaker Z515
Logitech Wireless Speaker Z515

Egyre jobban figyelmet fordítanak arra is, hogy ne csak a szürke, fekete komor színű termékek, hanem a vidám színvilágúak is helyet kapjanak a kínálatban. Ennek megfelelően a Color collection és a Fantasy collection már számtalan tarka, színes egeret, notebooktáskát és egyéb termékeket tartalmaz.

A videokommunikáció is fontos szerepet kap a cégnél, webkameráihoz emiatt új modellek érkeztek, amelyek már HD felbontásban is képesek működni. Sőt, a HD-n nem csak a 720p-s HD ready módot, hanem a valós Full HD felbontást is érthetjük, hiszen a HD Webcam C510, C310 és C270 mellett a HD Pro Webcam C910 1080p-s videofelvételek készítésére is képes. Ezek többsége egyébként nagyon kis kiterjedésű, vagy éppen kicsire összehajtható, notebookok mellé ajánlható megoldás.

Logitech Pro HD Webvam C910
Logitech Pro HD Webvam C910

Végül, ha kizenéltük, kibeszélgettük, videotelefonáltuk magunkat, jöhet a jól megérdemelt pihenés, vagy éppen a szórakozás. A játékosok igényei sem kerülték el a cég figyelmét, hiszen új billentyűzet és fejhallgató is megjelent a termékkínálatban. A G510 klaviatúra például változtatható háttérvilágítással rendelkezik, gombjai programozhatók, és felszerelték egy LCD kijelzővel is. A G930 fejhallgató pedig térhangzásával járul hozzá a játékélményhez.

Logitech G510
Logitech G510

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés