A Minisforum egy integrált CPU-s, PCI Express 5.0-s alaplappal jelentkezett

A 17 x 17 cm-es megoldás nyolcmagos AMD mobilchippel, továbbá testreszabott bordázattal jön, és bármilyen ITX-es géplakba beköltöztethető.

Hirdetés

A szimpatikus minigépeiről ismert Minisforum ezúttal nem egy újabb kis masinával bővítette a kínálatát, hanem egy Mini-ITX formátumú, notebook komponenseket is felvonultató alaplapot (pontosabban MoDT-t, azaz Mobile on Desktopot) villantott.


[+]

A napokban bemutatott, BD770i névre keresztelt konstrukció kétmagos AMD Radeon 610M IGP-t magába foglaló, 8 magos/16 szálas, 5,1 GHz-ig boostoló AMD Ryzen 7745HX mobilprocesszorral érkezik, amelyen egy saját tervezésű hűtőblokk trónol, azonban a ráapplikálandó, 120 mm-es ventilátort külön kell megvásárolnunk. E blokkhoz két másik bordázat is tartozik, amiket egy légkavaróval fejeltek meg; ezek a két PCI Express 5.0-s M.2 2280 aljzatot hivatottak lefedni, és bár Wi-Fi/Bluetooth egység nem jár a pakkhoz, egy üresen ácsorgó M.2 2230 Key E interfészt benépesíthetünk efféle hardverrel.


[+]

Rendszermemóriánk számára két, legfeljebb 32 GB-os modulokat fogadó SO-DIMM DDR5 slot áll rendelkezésre, és az effektív órajel 5200 MHz-ig támogatott, miközben bővítőkártyáinkat egy x16-os PCI Express 5.0 sín várja. A hálózati halmazban egy 2,5 gigabites Ethernet található, a fixált I/O pajzson pedig egy 1.4-es verziószámú DisplayPort, egy HDMI 2.0 kimenet, egy videojelt továbbítására felkészített USB 3.2 Gen2 Type-C, két USB 3.2 Gen1 Type-A, valamint két USB 2.0 kapu állomásozik a tripla audio jacken, a két antenna konnektoron és az előbb említett RJ-45 csatolón kívül.


[+]

PWM-es házhűtő szélgépeinket két négytűs headerbe csatlakoztathatjuk, és az előlapi kivezetések egy USB 3.2 Gen1, illetve egy front panel auido tüskesorban merülnek ki. A pofás, decemberi szállítást ígérő termék dobozára 460 eurós összegről szóló árjelzést ragasztottak.


[+]

Előzmények

Hirdetés