Hirdetés

Combosra sikeredett a Maxsun beágyazott Tiger Lake alaplapja

A HM570 vezérlőhídat használó, nyolcmagos portéka decens bővíthetőséggel rendelkezik, és a 2,5 gigabites LAN mellett négy videokimenet található a hátulján.

A Twitteren momomo_us néven ismert felhasználó újabb érdekességet tett közzé, ugyanis a JD.com-ot böngészve egy Tiger Lake platformon alapuló beágyazott alaplapra bukkant, amelyet a főként Ázsiában operáló Maxsun jegyezhet.


(forrás: JD.com) [+]

A fellelt, microATX formátumú modell MS-Meterstone i7-11800H Plusként van listázva, és ahogy az adja magát, a fedélzetén egy 8 magos/16 szálas, 4,6 GHz-ig skálázódó, leforrasztott Intel Core i7-11800H processzor (PL1: 45 watt, PL2: 109 watt) teljesít szolgálatot, szóval nem csupán ipari automatizáláshoz vagy mondjuk irodai feladatokra szánt masina építhető köré. Adalék a történethez, hogy a HM570-es vezérlőhíddal szerelt, 245 x 190 mm-es méretekkel megáldott deszka elvileg a második asztali megoldás az Intel NUC 11 Extreme után, ami 11. generációs mobil chippel érkezik a pástra.

Hirdetés

(forrás: EXPreview) [+]

A csupasz VRM-et (plusz dedikált power/reset gombokat) viselő nyomtatott áramköri lapra egy x16-os, egy x4-es, illetve egy x1-es PCI Express sín került, és az NVMe protokollal kommunikáló adattárak számára előkészített, dupla M.2 interfészen kívül három SATA port, valamint egy M.2 Key E aljzat is helyet kapott rajta, így a(z utólag beszerzendő) Wi-Fi/Bluetooth modulra vágyó vásárlók sem fognak csalódni. Normál esetben a két, sztenderd DDR4 memóriákat fogadó DIMM slotban legfeljebb 2933 MHz-es effektív órajelig hajthatunk modulokat, ám a gyártó elhinti, hogy túlhajtás keretei között ezt a frekvenciát némileg feljebb srófolhatjuk.

(forrás: EXPreview) [+]

Az integrált CPU-ra egy rézből és alumíniumból készült bordácskát raktak, amire még fel kell applikálnunk egy hűtőt, s bár a vállalat nem definiálja a kompatibilis típusokat, joggal hihetjük, hogy egy szimpla LGA115x/LGA1200-as holmi megfelel a célra.


(forrás: JD.com)

A hálózati kapcsolódás 2,5 gigabites Ethernet segítségével valósul meg, miközben a hátlapi I/O részlegen egy PS/2 kombóport, két DisplayPort, két HDMI kimenet, négy USB 3.0 és két USB 2.0 kapu telepedett meg a tripla 3,5 mm-es jack társaságában. Persze a Type-C-ről sem feledkeztek meg a mérnökök, igaz ez mindössze előlapi kivezetés formájában teszi tiszteletét a műsoron. A termék ára 2900 jüan, ami honi valutára átszámolva nagyjából 150 000 forintot jelent.

(forrás: JD.com) [+]

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés