Miglia: pendrive méretű hangkártya

Notebook-tulajdonosok rendszerint nem várják el gépüktől, hogy stúdióminőségű hangot produkáljon, azonban a kompakt felépítés miatt az alkatrészek olyan közel kerülnek egymáshoz, hogy például a winchester, a hűtőventilátor működésének zaja zavaróan ráülhet az audiojelre, s még a legbéketűrőbb felhasználók is elkezdenek valami más megoldáson gondolkodni. Ha fontos a hordozhatóság, aligha jönnek szóba az USB vagy Firewire interfésszel ellátott, jó hangzást és sok csatlakozót biztosító, ám nagyobb méretű külső hangkártyák. A Miglia USB felületű audiovezérlője ezt a dillemát segít megoldani: a Harmony Express elég kicsi ahhoz, hogy bárhova magunkkal vigyük.

A pendrive méretű (70 x 24 x 13 mm) eszköztől persze nem kell csodát várni, de a legfontosabb feladatot teljesíti: a digitális jelet házon kívül analóggá alakítva jelentősen mérsékli a zavarok esélyét. A C-Media CM108 chipjét tartalmazó audiovezérlő mindazáltal használható minőséget produkál: 87 dB-es dinamikája és 0,03 %-os torzítása jónak mondható. A vonali kimenet alapvetően sztereó, de a meghajtó Xear 3D funkciója révén az 5.1 csatornás hangzás illúziója is megteremthető. Az eszköz mikrofon-bemenettel is rendelkezik, amely nemcsak szofveres úton, hanem a ház tetején található gombbal közvetlenül is elnémítható.

A Harmony Express Windows 2000 és XP, illetve Mac OS X 10.3.4 vagy újabb operációs rendszerrel vehető igénybe; ára 49 euró körül alakul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés