Elég komoly kis noteszgép bukkant fel a Microsoft Surface portfóliójában

A VPU-val felturbózott újdonság akár professzionális GPU-val is elérhető lesz, de a megjelenítője sem nevezhető gyengének.

Hirdetés

A Microsoft friss termékekkel bővítette Surface szériás kínálatát, amelyeknek egyik képviselője a Surface Laptop Studio 2 névre keresztelt, energiagazdálkodás vonatkozásában Intel EVO platformos notebook.


[+]

Az Intel Core i7-13700 processzorral, illetve Intel Gen3 Movidius 3700C VPU MI gyorsítóval szerelt masina 16, 32 vagy 64 GB LPDDR5x memóriával kérhető, miközben választható NVIDIA GPU-k tekintetében 6 GB-os GeForce RTX 4050-et, 8 GB-os GeForce RTX 4060-at és szintén 8 GB-os RTX A2000-et vonultat fel, ha a legolcsóbb alternatívaként pózoló Intel Iris Xe lapka ereje nem volna elegendő a számunkra. A PCI Express 4.0-s SSD 512 GB-os, esetleg 1 vagy 2 TB-os kapacitású lehet.


[+]

A Corning Gorilla Glass 5-tel védett, 14,4 hüvelykes PixelSense Flow érintőkijelző a 2400 x 1600 pixeles felbontáshoz 120 Hz-es képfrissítési rátát, 1500:1 statikus kontrasztarányt, adaptív fényerőszabályzást, VESA DisplayHDR 400-as minősítést, Dolby Vision IQ-t és gyári kalibrációt társít, ráadásul kezeli a tízujjas gesztusokat is. Ez még nem minden, ugyanis a 180 fokos, úgynevezett "Dynamic Woven Hinge" zsanér segítségével háromféle pozícióban fixálhatjuk a képernyőt (Laptop, Stage és Studio mód). A mechanikus elven működő, háttérvilágításos klaviatúrát megfejelték dedikált médiavezérlőkkel, a haptikus touchpad több szempontból testreszabható, a hálózati halmazban Wi-Fi 6E/Bluetooth 5.3 modul található, és a fedélzetről nem hiányzik a gyorsulásmérő szenzor vagy a giroszkóp sem.


[+]

A kétegységes tömbmikrofonnal kiegészített, Full HD-s webkamera ismeri a Windows Studio Effects-féle képmanipulációt és a Windows Hello 2.0-s bejelentkezést, míg a médiatartalmak Dolby Atmos plecsnivel jutalmazott, négysugárzós Omnisonic hangrendszer közvetítésében szólalnak meg. Az eloxált alumíniumból lévő készülékházon két DisplayPort alt módos, energiát szintúgy továbbító Thunderbolt 4/USB4 Type-C konnektor, egy USB 3.2 Gen1 Type-A kapu, egy microSDXC kártyaolvasó, egy 3,5 mm-es audio jack és egy Surface Connect interfész állomásozik, tartozék gyanánt pedig egy taktilis visszajelzést ígérő Surface Slim 2 stylus jár a Windows 11 Home-mal értékesített vashoz, aminek egy töltést/tárolást biztosító rekeszt is kialakítottak a burkolaton.

Az Intel IGP-s verzióhoz 102, NVIDIA-s rokonaihoz meg 120 wattos adaptert adnak, és az 58 wattórás akkumulátor legfeljebb 16-19 óráig bírhatja szuflával. Az október 3-án egy éves garanciával debütáló mobilgép vételára (nettó) 2000 dollárról indul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés