Ergonomikus billentyűzet-egér páros a Windows 8-hoz igazítva

A Microsoft bejelentette a Sculpt Ergonomic Desktop névre keresztelt billentyűzet-egér párost, melyet a cég teljesen a Windows RT-hez, 8-hoz és 8.1-hez igazított, de természetesen működik más operációs rendszeren is. A csomag egy billentyűzetből, egy egérből és egy numerikus padból áll, utóbbi a fő billentyűzet része, de a kényelem érdekében bárhova elhelyezhető.

A billentyűzet kialakítása a komfortos gépelés érdekében a megszokott íves formavilágot viszi tovább, illetve megmaradt a két space billentyű is. Utóbbit nem most vezeti be először a Microsoft, de a cég határozottan kitart a korábbi felmérése mellett, mely szerint a felhasználók jó része a bal oldali hüvelyujját használja a szóköz beviteléhez, így a jobboldali gomb elláthatja a törlést, azaz a klasszikus backspace szerepét. Persze a két gomb funkcionalitása felcserélhető, ha bárki máshogy gépelne, mint a nagy átlag. Emellett a Windows 8 használatát kényelmessé tevő dedikált billentyűkre is lehet számítani. Ha ez nem lenne elég, akkor a billentyűzet megemelhető, ami esetlegesen még kényelmes gépelést tesz lehetővé.

Az egér kialakításánál szintén a kényelem játszott főszerepet, így a két gombbal, és egy négyirányú görgővel rendelkező termék kapott egy úgynevezett Windows gombot is, ami a korábbi Sculpt termékekhez hasonlóan a Modern felületre vezényli a felhasználót.

Az újdonságok működéséhez összesen két AAA elem szükséges, amit a Microsoft mellékel is a csomagban. A termékek a kapcsolatot a számítógéppel vezeték nélküli technikával tartják közös USB-s vevőegység mellett, mely természetesen szintén a csomag része. A dizájnnak, a komfortnak és a funkcionalitásnak azonban komoly ára van, mivel a Sculpt Ergonomic Desktopért 130 dollárt kér a cég, ami nem kevés pénz, de a Microsoft termékei sosem voltak olcsók.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés