Készül a második generációs Surface Hub

A Microsoft – nem túl nagy meglepetésre – Surface Hub 2-nek hívja a fejlesztést.

A Microsoft még a 2015-ös esztendő elején beszélt a Surface Hubról, amely készülékek a tervekhez képest késve, valamint sajnos drágábban jelentek meg. A rendszereket azonban a vállalat viszonylag gyorsan eladta, de igazából nem is gyártották olyan nagy mennyiségben. Ebben bizonyosan szerepet játszott az ára, hiszen a kisebbik modellért is 9000 dollárt kellett fizetni, a nagyobbik pedig dupla ennyibe került, vagyis a tömegpiacot nem is volt lehetősége megtámadni.

A redmondi óriáscég most készül a második verzióval, amit – hatalmas meglepetésre – Surface Hub 2-nek hívnak. A fejlesztés csak 2019-ben jelenhet meg, és kicsit változik a koncepció is. Az alap persze továbbra is egy hatalmas, 50,5 hüvelykes kijelző lesz, ami mögött valamilyen PC dolgozik, ezt még a cég nem részletezte. A képarány 3:2, míg a felbontás 4K. Pusztán a méretet tekintve ez lesz az eddigi legkisebb Surface Hub, hiszen a két előd 55 és 84 hüvelykes panelt kapott, de ez bizonyos szempontból előny, ugyanis, így olcsóbban lehet majd gyártani, ami növeli a célpiacot.

A nagyobb kijelző hiányát úgy korrigálják, hogy a kávát relatíve vékonyra tervezik, vagyis egymás mellé lehet tenni több kijelzőt is, emellett a rögzítési lehetőségek is javulnak. A kamera is 4K-s felbontású lesz, illetve egy környezetben akár több felhasználó is beléphet ugyanabba a Surface Hub 2 eszközbe, így mindenki dokumentumai megjelennek a munkaterületen belül – a biztonságos bejelentkezésnél az ujjlenyomat-olvasó nyújt segítséget.

Érdekes adalék még, hogy a Surface Hub 2 Kínában gyártják majd, ami szintén segíthet a költségek lefaragásában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés