Nyáron érkezik a második generációs Surface Hub

A Microsoft számos lépést tett a költségek lefaragása céljából, de ettől még nem lesz olcsó.

Nagyjából egy éve írtuk meg, hogy készül a második generációs Surface Hub, amely végül a Surface Hub 2S nevet kapta meg a Microsofttól. A termékről már akkor kiderült, hogy az 50,5 hüvelykes kijelző képaránya 3:2 lesz, míg a felbontás 4K, de utóbbit most pontosította a cég 3840x2560 pixelre.

A friss adatok tekintetében kiderült, hogy a 60 Hz-es frissítéssel dolgozó kijelző mögött egy UHD Graphics 620-as integrált grafikus vezérlővel rendelkező Intel Core i5 processzor lapul meg. Ennek a pontos paraméterei ismeretlenek, de annyi már biztos, hogy nyolcadik generációs modellről van szó. A rendszermemória kapacitása 8 GB, míg az adatokat egy 128 GB-os SSD fogja tárolni.

A főbb változások a káva átalakításában rejlik, így ez sokkal kisebb az előző generációhoz képest, továbbá az egész szerkezet 60%-kal vékonyabb. A szoftveres háttér tekintetében nyilván a Windows 10 lesz bevetve, de túl nagy változásokat itt a Microsoft nem tervez, viszont felmerült a Win32 engedélyezése, így a rendszer képes lenne futtatni a nem UWP-re írt programokat. Utóbbiról még nincs végleges döntés, viszont igény volna rá, tehát Microsoft kiértékeli, hogy megérné-e ezt a képességet beépíteni.

A tervezés során sokat számított a költségek lefaragása is, emiatt gyártják majd a Surface Hub 2S-t Kínában, de senki se gondolja, hogy ettől olcsó lesz. Az ár tekintetében ugyanis a Microsoft 9000 dollárt kér majd a fejlesztéséért. Ez lényegében magát a kijelzőt tartalmazza, amihez 250 dollárért vásárolható egy falra való felfogatást lehetővé tevő csomag, valamint 1450 dollárért cserében még egy tartó is kérhető, amivel egyébként több megjelenítőt is könnyedén egymás mellé lehet helyezni. További extra egy 1400 dolláros akkumulátorcsomag is, amivel két órányi időtartamra el lehet felejteni a hálózati konnektort.

A Microsoft a Surface Hub 2S szállítását júniusban kezdi meg.


[+]

Érdekesség még, hogy a vállalat is érzi a kijelző mögött megbúvó nem túl acélos hardvert, így már most bejelentették, hogy jövőre érkezik egy Surface Hub 2X modul, amire szimplán kicserélhető a Surface Hub 2S-be épített alapértelmezett PC, legalábbis annak a processzora, illetve a rendszermemória. Ezzel fejlettebb grafikus vezérlő kerül majd a csomagba, ami lehetővé teszi akár négy Surface Hub 2 egymás mellé helyezését, és ezek kijelzőinek egységesként való kezelését. Mindemellett 2020-ban érkezik egy 85 hüvelykes verzió is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés