Meglepetésre belépett az Open 3D Foundationbe a Microsoft

A redmondiak is támogatják a Linux Foundation kezdeményezését.

Az Amazon Web Services és a Linux Foundation által létrehozott Open 3D Foundation az előző év nyarán hívta fel igazán magára a figyelmet az Open 3D Engine-nel bemutatásával, amely egy teljesen nyílt forráskódú, Apache 2.0 licenc keretében használható videojáték-motor.

A fentiek alapján furcsa lehet olvasni arról, hogy a Microsoft is belépett az Open 3D Foundationbe, de gyakorlatilag ez történt az elmúlt napokban, ráadásul rögtön Premium támogatóként kezdik a munkát a redmondiak.

Azt egyelőre nehéz átlátni, hogy pontosan mi áll a történtek mögött, de a Microsoft alapvetően nem zárkózik el a nyílt forráskód támogatásától, ha azt a saját előnyére tudja fordítani. Emiatt valószínűsítjük, hogy az Open 3D Foundation éppen futó projektjeiben is látnak fantáziát, és az lehet a háttérben, hogy ezekhez biztosítani akarják a támogatást az Azure-ban. Ez leginkább az Amazonnak lehet probléma, mert így kapnak egy versenytársat, de sokat nem tehetnek ellen, azon kívül persze, hogy megpróbálnak jobb ajánlatokat kínálni az Amazon Web Services keretében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés