Megörökölhette a drifting problémát a Switch Lite is?

Egy hete sincs, hogy elérhető a kézikonzol, de máris vannak panaszok az analóg karjára vonatkozóan.

Még a nyár közepén írtunk arról, hogy Ryan Diaz elindított a Nintendo ellen egy csoportos pert, amely a Joy-Con gamepedeket érintő drifting problémát hivatott tisztázni, és ezen a problémán rajta van a Nintendo is, legalábbis egy kiszivárgott belső feljegyzés szerint.

A probléma létezése tehát lényegében már nem ismeretlen, a nagy kérdés az utóbbi időben az volt, hogy a nemrég bemutatott Switch Lite kézikonzolt érinti-e, ugyanis ott nagyságrendekkel problémásabb a garanciális ügyintézés, elvégre a játékvezérlő a rendszer elválaszthatatlan részévé vált, vagyis a javításhoz a japán cégnek szüksége lenne a teljes gépre.

A PCMag cikke szerint a drifting probléma érintheti a Switch Lite-ot is, mivel egyre több felhasználó jelzi, hogy elkezdett rakoncátlankodni az analóg kar, pedig csak öt napja árulják a rendszert. A fenti videóban például két napot működött a kézikonzol, mielőtt előjött volna a jelenség, bár egyelőre láthatóan enyhe formában ütötte fel a fejét.

Azt egyelőre nagyon nehéz megmondani, hogy arányaiban mennyi gép lehet érintett, de ha a Nintendónak nem volt ideje módosítani az eredeti dizájnt, akkor valószínűleg ugyanolyan analóg kart használnak, vagyis a Switch Lite esetében is fel kell majd vállalniuk az ingyenes javítást, akár a garanciaidőn túl is, amely költséges lehet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés