Megoldja a Microsoft a Windows 10 legújabb frissítése okozta adatvesztést

Egyszerűen csak hívni kell a terméktámgoatási részleget, de a rendszer használatát érdemes azonnal felfüggeszteni.

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Microsoft határozatlan időre visszavonta a Windows 10 októberi frissítését, annak telepítése ugyanis – eddig tisztázatlan okokból kifolyólag – adatvesztéshez vezethet. A vállalat most bejelentette, hogy ha valaki már telepítette, valamint a dokumentumok mappáján belül eltűntek bizonyos fájlok, akkor érdemes felvenni a kapcsolatot a cég terméktámogatási részlegével, ugyanis a redmondiak mindenben a felhasználó segítségére állnak annak érdekében, hogy az eltűnt adatokat visszaállítsák.

Fontos, hogy akinél már bekövetkezett a baj, hagyja abba az adott számítógép használatát, mivel alig pár nap telhetett el a frissítés óta, ami segíti az adatok gyors helyreállítását. A Microsoftnak megvannak erre a megfelelő eszközei, csak hívni kell a helyi terméktámogatási központot.

Érdekesség, hogy az adatvesztésre vonatkozó problémát már több hónapja jelezte több tesztelő is, de nem igazán reagált rá a Microsoft. Ez a Windows Insider Program egy tipikus problémája, ugyanis a tesztközösség hatalmas, viszont így rengeteg olyan hibabejelentés érkezik, amelyek valójában nem is kifejezetten a Windows 10-hez kötődnek. Emiatt a Microsofthoz nem feltétlenül jutnak el azok a valós hibák, amelyekre kevesen adtak "upvote" jelzést. Emellett valószínűleg a cégen belüli tesztek nem tártak fel hasonló problémát, így a vállalat nem hitte, hogy a Windows 10 októberi frissítése adatvesztést okozhat. Tekintve a hiba súlyosságát, valószínűleg a redmondi óriáscég átalakítja majd a tesztelésre vonatkozó szabályait, elvégre az nem járja, hogy egy ilyen komoly gond csak úgy átcsusszanjon a minőség-ellenőrzésen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés