Brutális áron, limitált példányszámban lesz kapható az ASUS MARS II

Hirdetés

A Computex alkalmával a tajvani gyártó már bemutatta a dupla GPU-val ellátott szörnyet, mely természetesen a ROG szériát gazdagítja majd, és három kártyahelyet is elfoglal az alaplapon. Az impozáns, 33,02 x 15,75 x 6,35 cm-es méretekkel rendelkező kártyán kettő, 512 darab CUDA maggal ellátott GF110-es (alias GTX 580) mag dolgozik GPU-nként 1,5 GB GDDR5 memóriával egyetemben, pont mint a GTX 590-esen. Viszont annál nagyobb teljesítményt kapunk, ugyanis a MARS II alapból emelt órajelekkel érkezik, de még így is rengeteg tuningpotenciált hagyott benne a gyártó.


[+]

Korábbi hírünkben arról számoltunk be, hogy a mérnökök a célja a 772 MHz-es mag-, és az 1544 MHz-es shaderórajel elérése, de a végleges kiadásnál ezt túlszárnyalták, így végeredményben 782 MHz-es mag- és 1564 MHz-es shaderórajelet sikerült kicsikarni belőle, a memóriák pedig effektív 4008 MHz-en üzemelnek. Mint említettük, tuninggal ennél magasabb órajel elérésére is van lehetőség. Erre a célra használható az ASUS GPU Tweak segédprogram, amelynek használatával közvetlenül vezérelhetők a kártya egyes komponensei, és módosíthatók például az órajelek, a feszültség értékek, valamint a ventilátor sebességek.


[+]

A kártya tápellátása három darab 8 tűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül történik, ami behatárolja a használható tápegységek sorát. A gyártó ugyan nem ad meg hivatalos TDP értéket, de ha a némileg visszafogott GTX 590 hivatalosan 365 wattos TDP-jét vesszük alapul, akkor a MARS II fogyasztása akár a 475-500 wattot is elérheti. Ennek fényében, ha a GTX 590-hez egy jó minőségű 800 wattos tápegység volt az ajánlott, akkor a megemelkedett fogyasztás miatt a MARS II-höz egy 1000 watt teljesítményű táp dukál.


[+]

A megnövekedett hőtermelést és áramfelvételt a 21 fázisú tápellátás és az ASUS Super Alloy Power néven emlegetett technológiával készült alkatrészek kezelik, plusz a teljesen rézből készült bordákból, dupla 120 mm-es ventilátorból és alumínium burkolatból álló DirectCU II hűtés biztosítja a hőelvezetést. Ez utóbbi hatszor több levegőt képes szállítani, mint a referencia megoldás, valamint a meleg helyzetek elkerülésére megtalálható a kártyán a Turbo Fan gomb is, ami azonnal 100%-ra állítja a légkavarók fordulatszámát.


[+]

A hátoldalon nem történt változás a Computexen bemutatott példányhoz képest, azaz két DVI, egy HDMI és egy DisplayPort kimenet található meg rajta, így képes az NVIDIA Surround szolgáltatás kezelésére, vagyis három monitoron keresztül is lehet játszani az erre felkészített játékokkal.

Az ASUS MARS II/2DIS/3GD5 típusjelzéssel ellátott kártyából mindösszesen 1000 darab készül, és mindegyikhez jár egy lézergravírozott alumínium lap az egyedi azonosításához. Hazánkba is jut belőle pár darab, amihez 409 900 forintos bruttó ajánlott végfelhasználói áron juthat hozzá az a pár szerencsés, akinek sikerül lecsapnia rá.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés