Hirdetés

Megvásárolható a játékosoknak szánt Republic Of Gamers ASUS G74Sx notebook

Megjelent az ASUS ROG játékosoknak szánt noteszgépének negyedik generációja, a G74Sx. A 17,3”-es kijelzővel szerelt hordozható masina Intel Core i7-2630QM vagy Core i5-2410M processzorral választható, továbbá melléjük 3 GB fedélzeti memóriával ellátott NVIDIA GeForce GTX 560M grafikus vezérlő is kerül, ami a Full HD felbontású matt kijelzőt hajtja meg. Utóbbi Core i7 CPU esetén az aktív záras 120 Hz-es 3D-t is támogatja, és természetesen jár hozzá a 3D Vision csomag is. A konfigurációkban processzortól függően maximum 8 vagy 16 GB DDR3 memória kerülhet, de alap kiépítésben mindkét konfiguráció 4 vagy 8 GB-tal kerül forgalomba. A további bővítés sem túl bonyolult, hála az Easy Upgrade Cover nevű fejlesztésnek. Ennek lényege, hogy a felhasználó a G74Sx alján található egyik burkolati elemet csavarhúzó nélkül könnyen leveheti, hogy hozzáférhessen a memóriához vagy a merevlemezhez. Utóbbiból egyébként meglehetősen nagy választék áll rendelkezésre (160 GB SSD, 500 GB , 640 és 750 GB HDD, valamint 500 GB-os hibrid HDD), ráadásul akár kettőt is elhelyezhetünk ezekből.

Optikai egységből is bőven van választék, DVD-író, DVD/Blu-ray kombó és Blu-ray-író is kerülhet a konfigurációkba. Ezen felül van 3 az 1-ben kártyaolvasó, HD webkamera is, hálózati fronton pedig IEEE 802.11b/g/n, Bluetooth 3.0 és gigabites Ethernet áll rendelkezésre. Csatlakozók terén két darab USB 2.0 és egy darab USB 3.0, HDMI, valamint 3,5 mm-es jack aljzatok kerültek a 325 x 420 x 20,9-62 mm-es méretekkel rendelkező gépházba. A 8 cellás akkumulátor teljesítménye 74 Wh, ezzel együtt a teljes konfiguráció 4,28 kg-ot nyom.Az üzemidő teljes terhelésen 1 óra, egyébként pedig maximum 3,5 óra.


[+]

Hogy ne csak a száraz technikai paraméterekről essen szó, meg kell említeni, hogy megmaradt az öt fokban döntött billentyűzet és a puha csuklótámasz, de szellősebb lett a klaviatúra. Több helye van a szám- és kurzorbillentyűknek, illetve nagyobb lett a Shift gomb is. Finomodott a hátsó szellőztetés: mostantól két intelligens vezérlésű ventilátor kapott helyet belül. Ha a processzor kap nagyobb terhelést, akkor a GPU-ventilátor átvált és besegít ennek hűtésébe is, mint ahogy ellenkező esetben a processzorhűtő is képes ugyanerre. Az új ventilátorrendszer és a hátsó szellőztetés következtében csökken a zajszint és a hőmérséklet is.


[+]

Jelenleg a G74SX idehaza ötféle variációban érhető el 2 év garanciával (akkumulátorra csak 1 év), 64-bites Windows 7 Ultimate operációs rendszerrel. Ára bruttó 520 000 forinttól indul, a legerősebb variáns pedig 605 000 forintba kerül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés