Megérkeztek Európába az MSI játékokhoz szánt notebookjai

A piros-fekete színkombinációra épülő notebookok tényleg nagyon látványosra sikerültek, határozottan jól mutatnak, ami az élénk árnyalatok mellett a szálcsiszolt alumíniumburkolatnak is köszönhető. Persze az ilyen gépeket elsősorban nem nézegetésre szánják, hanem játékra, így a belsőt sem érheti kritika. A GX640 15,4, a GX740 pedig 17 colos monitort kapott, a kijelző felbontása mindkét esetben WSXGA+, azaz 1680x1050 pixel.

Ekkora mérethez már komolyabb grafikus kártya dukál, így a kisebbik gépbe ATI Mobility Radeon HD 5850 került, míg a nagyobbikba HD 5870-et szereltek. A processzorok közül az Intel Core i5-430M vagy a Core i7-720QM választható. Memóriaként maximum 8 GB DDR3 RAM használható, a winchester pedig akár 640 GB-os is lehet. Optikai meghajtónak DVD-író vagy Blu-ray kombó rendelhető a konfigurációkhoz.

Habár a gépek nagyok és erősek, mégsem lehet azt állítani, hogy túl nehezek vagy bumfordiak lennének, a GX740 3,2 kg-ot nyom, a GX640 pedig jó fél kilóval könnyebb ennél. Ebben benne foglaltatik a hatcellás akkumulátor is, de a notebookokhoz nagyobb, kilenccellás telep is rendelhető. Persze ettől sem kell hosszú üzemidőt várni teljes terhelésen, de az ECO funkciógomboknak köszönhetően öt különféle módban lehet használni a laptopokat – játék, mozi, prezentáció, szövegszerkesztés és „turbo battery” –, így egy mozdulattal csökkenthető a fogyasztás.

Hang tekintetében sincs szégyenkeznivalójuk, az MSI új üdvöskéi SRS Premium Sound hangzásra képesek, a zenei élmény fokozására pedig a nagyobbikba két további hangszóró és egy mélynyomó is került. A gépekről természetesen nem hiányzik a webkamera és a kártyaolvasó sem, a vezetékes és vezeték nélküli hálózatokhoz pedig a Gigabit Ethernet, Wi-Fi vagy Bluetooth modul segítségével tudnak kapcsolódni.

Az MSI GX640 és GX740 a következő hónaptól már kapható lesz 1049, illetve 1099 eurós áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés