Izmos teljesítmény 15,6 colos laptopban

Egyre népszerűbbek a játékosok igényei szerint kialakított laptopok, hiszen a kisméretű, hordozható gépezetekbe is jelentékeny erő csoportosítható. Az Origin PC is egy gamer notebookot jelentett be, amiből semmi nem hiányzik. A fekete, első pillantásra talán kissé komornak ható készülék természetesen széles körűen konfigurálható, így a külső megváltoztatására is van lehetőség. Aki tehát színesebb gépet szeretne, az matt és metál felülettel is választhatja az EON15-öt, méghozzá elsőre talán kicsit szokatlannak tűnő árnyalatokban, többek között fűzöldben, sárgában vagy rózsaszínben is. Ha ez nem lenne elég, akkor festett fedlappal is megrendelhető a gép. Két előre definiált minta választható, de akinek saját ötletei vannak, annak sem kell szomorkodnia, hiszen teljesen egyedi külső is létrehozható. A különcködésnek viszont ára van, méghozzá elég borsos, a gyári minták felvitele is plusz 259 dollárt kóstál.

Eon15
EON15

Az EON15 kiaalakításánál odafigyeltek a hordozhatóságra is, így nem egy 17 vagy 18 colos monstrumot alkottak, hanem egy sokkal könnyebben mozgatható, a hatalmas notebookoknál egy fokkal kisebb és könnyebb, 374 x 263 x 42 mm-es, 3,31 kg-os masinát. Ebből talán már kitalálható, hogy az egyébként LED háttérvilágítású kijelző 15,6 hüvelykes, de a felbontása átlagon felüli: 1920 x 1080 pixel. Aki Full HD-ban szeretne játszani, annak tekintélyes géperőre is szüksége van, így nem meglepő, hogy processzornak az Intel Core i7-720QM vagy Core i7-820QM, míg videokártyának az NVIDIA GeForce GTX 280M vagy GTX 285M választható a laptophoz. Az alapkonfigurációban 4 GB DDR3-1333 RAM és 160 GB-os winchester kapott helyet, de az előbbiből akár 8 GB, az utóbbiból pedig 500 GB-os is rendelhető, vagy gyors SSD-vel helyettesíthető. A billentyűzet természetesen teljes méretű, és numerikus pad is tartozik hozzá. Optikai meghajtó is található a készülékben, ez DVD-író, Blu-ray-olvasó, de akár Blu-ray-író is lehet.

Ilyen a gyári fedlap...
Ilyen a gyári fedlap...

A különféle hálózatokhoz a Gigabit Ethernet, a 802.11a/g/n-es Wi-Fi, illetve a Bluetooth modul segít hozzákapcsolódni. A csatlakozók terén is nagyon jól áll a notebook, elfért rajta szinte az összes fontosabb port. Így jutott rá négy USB 2.0, egy eSATA, egy FireWire, egy HDMI, a szokásos D-Sub helyett egy DVI-I, egy SPIDF, és ezek mellett egy ExpressCard foglalat is található. A hatcellás akkumulátor átlagos darab, és nem lehet arra mérget venni, hogy teljes terhelésen nagyon sokáig bírja majd, de szükség esetén lehet vele nyerni egy kis (üzem)időt. Az Origin PC EON15-jére 64 bites Windows 7 Home Premium vagy Ultimate kerülhet, és már megrendelhető a cég honlapján. Senkinek ne legyenek illúziói, a teljesítménynek ezúttal is ára van: a legolcsóbb kiszerelés is 1900 dollárba kerül, és ez könnyedén még feljebb tornászható.

...de akár ilyen is lehet
...de akár ilyen is lehet

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés