2019. augusztus 20., kedd

Útvonal

Hírek » Digicam rovat

Megérkezett a Samsung Galaxy NX androidos fényképezőgép

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Merész lépésre szánta el magát a koreai óriásvállalat: bemutatták a világ első Android OS-t futtató tükör nélküli rendszerkompaktját.

Megjelent a Samsung Galaxy NX Android OS-t futtató tükör nélküli rendszerkompaktja, amely a világ első, 3G és 4G adatkommunikációs szabványokat támogató MILC fényképezőgépe.

A készülék lelke az NX300-ból már ismert 20,3 MP-es APS-C méretű CMOS szenzor. A Galaxy NX fókuszrendszere az „Advanced Hybrid Auto Focus (AHAF)” névre hallgat, ami fázis- és kontrasztérzékelést egyaránt hasznosít az automatikus élességállítás során. A sebességre sem lehet panasz, hiszen a zárszerkezet képes akár 1/6000 mp-es záridőre, illetve a sorozatfelvételi sebesség is tekintélyes 8,6 képkocka másodpercenként.

A masina hátoldalán a hatalmas, 4,8”-os érintésérzékeny kijelző dominál, de a komponálást a beépített elektronikus kereső segítségével is elvégezhetjük (SCGA felbontás). Aki az Android OS-t futtató hardverek világából érkezik (okostelefon, táblagép), az már sejtheti, hogy a készülék szinte teljes vezérlését a kijelző érintésével kell végrehajtani. Ennek tükrében igen szegényes a kezelőfelület, már ami a fizikai gombokat érinti. Ennek előnye, hogy a megmaradt tárcsák és gombok jól használhatóak, azaz elrendezésük szellős, méretük felnőtt férfi kéznek is megfelelő.

Android 4.2 Jelly Bean fut a vason, amit egy 1,6 GHz-es, négymagos processzor szolgál. Az Androidnak (és persze a Google Play-nek) köszönhetően tetszőleges fotós alkalmazást telepíthetünk a gépre, persze, a játékok futtatása sem kizárt. A gyártó egyelőre nem árulta el, hogy mikortól lehet majd a körülbelül 1300 dolláros fényképezőgépet kapni.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.