Megérkezett a Razer Blade Stealth 2018-as frissítése

A vékony notebook új generációjának vásárlói három konfiguráció közül választhatnak.

A Razer még 2016-ban mutatta be a Blade Stealth első generációját a Razer Core eGPU-házzal együtt, amivel egyértelművé tették, hogy ezt a notebookot önmagában nem játékra, hanem a hordozhatóságra tervezték, amit ha szeretnénk, kiegészíthetünk egy külső grafikus kártyával is.


[+]

A recept azóta is változatlan, továbbra is a hordozhatóság van szem előtt, ami a fizikai tulajdonságokon is meglátszik, a 304,6 x 210 x 14,8 milliméteres kiterjedés mellé 1,28 kilogrammos tömeg társul. Az idei generáció három konfigurációjából kettőben egy dedikált grafikus egység is megtalálható, név szerint az NVIDIA GeForce MX150, 4 GB memória társaságában. Ez nyilván nem egy csúcskategóriás megoldás, az olcsóbb verzió Intel UHD Graphics 620 megoldásánál azonban erősebb. Processzorból mindhárom gép esetében az Intel Core i7-8565U-t kapjuk, ami egy négymagos, maximum 4,6 GHz-es turbóra képes egység. A két drágább modellben 256, illetve 512 GB-os M.2 PCIe SSD található 16 GB memóriával felszerelve, az alapmodell pedig egy szintén 256 GB-os, de csak SATA csatolós SSD-vel és 8 GB memóriával áll csatasorba. További különbség még a gyárilag kalibrált, 13,3 hüvelykes képátlójú kijelző, amelynek 1920x1080 pixeles felbontása helyett, némi felár ellenében 3840x2160 pixelt is kaphatunk, az érintések érzékelésének lehetőségével megspékelve. A panelt 4,9 milliméteres kávák határolják, felül pedig egy Windows Hello támogatású infravörös webkamerát találunk.


[+]

A matt fekete, alumíniumból készült házba 4 darab, felfelé irányuló hangszórót rejtettek a tervezők, a legolcsóbb verzió 53,1 wattórás akkumulátorával a gyártó szerint akár 13 órán keresztül élvezhetjük ezek hangját. A billentyűzet háttérvilágítása Razer Chroma támogatást kapott, így a Razer Synapse 3 segítségével 16,8 millió színárnyalatból választhatjuk ki a nekünk tetsző árnyalatot. A gép csatlakozókínálata a ránézésre a dizájnt ihlette konkurenshez képest megfelelő, a két kombinált audió ki- és bemenet, valamint a Thunderbolt 3 mellett kettő darab USB 3.1 Type-A portot is kapunk. A vezeték nélküli kapcsolatokért az Intel Wireless-AC 9560-as Wi-Fi és a Bluetooth 5.0 modul felel.


[+]

A Razer Blade Stealth már rendelhető a gyártó weboldaláról, a két Full HD felbontású konfigurációért 1400 illetve 1600, a 4K-s modellért pedig 1900 dollárt kérnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés