Hirdetés

Megérkezett a Nikon 1 J2 tükör nélküli rendszerkompakt

A tavaly ősszel bejelentett Nikon 1 gépcsalád egy újabb taggal bővül, ami egyben az elődmodellt, a J1-et váltja. A J2 azonban nem hoz semmiféle radikális változást; a különbségeket egyes szolgáltatásokban, egy plusz működési módban és a kijelző felbontásában kell keresni. Az újdonság ráadásul olcsóbb is lesz a J1-nél.

A Nikon 1 J2 új működési módja - a „Kreatív Mód” - számos képi hatást tesz elérhetővé a felhasználó számára, mint például a panoráma, a miniatűr, a lágy kép, vagy a különféle éjszakai felvételi módok. Mivel a J2-nek továbbra sincs beépített (illetve opcionálisan sem bővíthető) elektronikus keresője, ezért fontos, hogy a kijelző a lehető legjobb képet mutassa a fotósnak. Így a Nikon 1 J2 kijelzőjének felbontása a korábbi 460 000 képpont (J1) helyett immár 921 000 képpont, így a legapróbb részleteket is könnyebben észre lehet venni rajta.

Az újdonság mellé a gyártó egy új kitoptikát is tervezett, a Nikkor 1 11-27,5 mm F3.5-5.6 objektívet. Ez az új lencserendszer valamivel kompaktabb felépítésű, mint a 10-30 mm F3.5-5.6 VR, azonban hiányzik belőle a képstabilizátor és átfogása is kisebb.

A Nikon 1 J2 szeptembertől lesz megvásárolható 550 dolláros áron; a Nikkor 1 11-27,5 mm F3.5-5.6 valamivel később, szeptember végétől válik elérhetővé 190 dollárért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nikon

Azóta történt

Előzmények

  • Nikon 1 V1 és J1: numero uno

    Hosszas várakozás után végre a Nikon is csatlakozott a tükör nélküli rendszerkompaktok világához – de nem a várt módon.

Hirdetés