Hirdetés

Mechanikus billentyűzetbe rejtett androidos PC-t az Acooo

Az Acooo a régi Commodore 64-es időket kívánja megidézni a OneBoard Pro+ masinával, persze sokkal modernebb formában, hiszen csak a hardver elhelyezése hasonlít a maga idejében igencsak közkedvelt számítógépéhez, minden más a modern korhoz kötődik. Olyannyira, hogy a billentyűzetben nem hagyományos x86 platform dolgozik, hanem ARM-os alapokra építkezik és Android 4.4-et futtat. Egészen konkrétan a négymagos, 1,8 GHz-es Rockchip RK3288 SoC, 2 GB RAM és 16 GB eMMC alkotja a gép lelkét, de persze nem hiányoznak az USB portok, a HDMI-kimenet, a dedikált megvilágítással rendelkező 3,5 mm-es jack audiocsatlakozó, az SD-kártyaolvasó és a vezeték nélküli képességek (IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi és Bluetooth 4.0).

Mindez önmagában nem lenne érdekes, hiszen számos Commodore 64-re hajazó próbálkozást láthattunk már eddig is, de amitől igazán a geekek kedvencévé válhat a OneBoard Pro+, az a Cherry MX kapcsolókat használó mechanikus billentyűzete – aminek minden egyes gombját változtatható LED-es világítással szerelték fel.

Ez a beviteli eszköz viszont nem csak az alá rejtett androidos masinával használható, hanem USB-n keresztül bármilyen PC-hez csatlakoztatva működik hagyományos billentyűzetként is, azaz asztali gépünkhöz vagy notebookunkhoz használt külső billentyűzetet a OneBoard Pro+-ra cserélve máris két számítógépet varázsolhatunk asztalunkra további helyfoglalás nélkül. Főleg ha figyelembe vesszük, hogy a szóban forgó termék nem is teljes méretű klaviatúra, hiszen a numerikus rész hiányzik róla.

Mindezért a gyártó 299 dollárt kér, ami billentyűzetnek nem olcsó, de androidos "PC"-nek nem is a legdrágább, még ha nem is a leggyorsabb.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés