Mással gyártat processzorokat az AMD?

... úgy döntött az AMD, hogy gyártókapacitás-bővítés helyett egy outsourcing rendszerrel bővíti a kibocsátását. Az AMD azt szeretné, ha a jövőben processzorainak 25 százalékát más gyártók tudnák megtermelni. Az első ilyen processzor 2003-ra várható (tömegtermelésben), és 0.09 mikronos technológiával készülne. Rossz nyelvek szerint a taiwani UMC már le is gyártott egy Athlon próbaszériát, de a hírt az AMD nem erősítette meg, sőt, semmilyen partnerüket nem hozták nyilvánosságra.

A fentiek ellenére az AMD folytatja a gyárépítési programját, és 2005-ben két újabb, 300 mm-es FAB-et (gyárat) szeretne beizzítani. Az egyiket flash gyártásra használják majd a Fujitsu-val közösen, a másikat CPU gyártásra, a partner azonban nem ismert. Vagy az IBM esélyes (0.13 mikronos SOI technológia miatt), vagy a Motorola (Hector Ruiz, az AMD elnöke régen komoly posztot töltött be a Motorolánál :D)...

Már csak az a kérdés, hogy egy hanyatló PC piacon mit fognak csinálni az egyre nagyobb mennyiségben megtermelt processzorokkal... (aki arra gondol, hogy 25 rugóért vesz majd 1800+ -os Athlon XP-t pár hónap múlva, jól gondolja...)

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés