Hirdetés

Máris új GPU-val jelentkezett az Innosilicon

A Fantasy II termékcsalád inkább a fogyasztást helyezi előtérbe a teljesítmény helyett.

Az előző év végén írtunk arról, hogy bedobta a mélyvízbe első VGA-it Innosilicon, most pedig a 163.com riportja alapján már egy újabb fejlesztésről lehet beszámolni, amely a Fantasy II termékcsalád része lesz.

Egyelőre meglehetősen keveset lehet tudni az érkező modellről, de valószínű, hogy megmarad az Imaginationtől licencelt B-Series BXT dizájn, legalábbis a megosztott adatok kapcsán az egyes paraméterek arányai erre engednek következtetni.

A Fantasy II egyébként a kisebb teljesítményszintet célozza, mivel szimpla pontosság mellett 1,5 TFLOPS-os tempót biztosít, amihez 48 gigapixel/másodperces pixelkitöltési sebesség társul, a host CPU-hoz pedig x8-os PCI Express 3.0-s interfészen keresztül köthető. A GPU memóriavezérlője LPDDR4. LPDDR4X, LPDDR5 vagy LPDDR5X memóriákat támogat, a maximális memória-sávszélesség pedig elérheti 102,4 GB/s-ot, miközben 2, 4 vagy 8 GB-os fedélzeti tárral lehet számolni.

A fejlesztés teljesítménye nem tűnik soknak, de 4-15 watt közé esik a fogyasztása, ami azért eléggé kedvező. Ezzel az Innosilicon valószínűleg a mobil szintet próbálhatja megcélozni, de nem tudni, hogy pontosan mikor, mivel a megjelenéssel kapcsolatban még nincsenek pontos információk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés