Hirdetés

Már AMD-re is felszerelhető a Bitspower OLED kijelzős CPU hűtőblokkja

A Summit M, az elődjével ellentétben nem csak Intel processzorokkal kompatibilis, így az AMD-s tábor is élvezheti az OLED kijelző előnyét.

Idén áprilisban mutatkozott be a Bitspower Summit MS névre keresztelt, vízhűtéses rendszerekbe köthető CPU hűtőblokkja, amely kizárólag Intel processzorfoglalatokkal volt kompatibilis, ám a gyártó valószínűleg tisztában van az új Ryzenek népszerűségével, így bejelentették a már AMD-re is felszerelhető Summit M modellt.


[+]

A 95 x 95 milliméter alapterületű akril ház aljára felapplikált nikkelezett réz alapot megnövelték annyival, hogy a nagyobb méretű AMD processzorokat is le tudja fedni, így a hatékonyság valószínűleg nem lesz kisebb Inteles társához képest. Az átlátszó akril elem felhasználó részére láthatatlan területein sűrűn kialakított mikrocsatornákon keresztül áramlik a hűtőfolyadék, hogy aztán a két darab G1/4” méretű csőcsatlakozók egyikén a radiátor felé folytassa útját. A folyadék aktuális hőmérsékletét a fém díszítőelemen elhelyezett OLED kijelzőn kísérhetjük figyelemmel, míg a szélekre pakolt címezhető RGB LED-ek a színvilág személyre szabásában lesznek segítségünkre. Utóbbit természetesen nem csak a Bitspower saját szoftverén belül, de a népszerűbb alaplapgyártók programjaiban is elvégezhetjük.


[+]

A 3-20 napos szállítási idővel elérhető Bitspower Summit M CPU hűtőblokk a gyártó weboldaláról rendelhető meg, vételára 4500 új-tajvani dollár a mindenféle adókat és költségeket nem beleszámítva, az hazai a valutára átváltva nagyjából nettó 44 000 forintot jelent. A csomagban megtalálunk majd mindent, ami a felszereléshez szükséges, amely – mint ahogy azt már említettük – az összes, manapság elterjedt processzorfoglalatra lehetséges.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés