Az LG a WebOS-re építene okosórát

Az LG az Android Wear koncepció egyik legnagyobb támogatójának számít, hiszen a G Watch és G Watch R okosórák erre a platformra épülnek. A vállalat azonban nincs meggyőződve arról, hogy ez az irány sikeres lehet, így mellékágként elgondolkodtak a korábban megvásárolt WebOS-en, amelyre a jövőben érkezhetnek okosórák.

A vállalat egyelőre a fejlesztői érdeklődést kívánja felmérni, így a WebOS SmartWatch koncepció jelenleg csak a szoftverpartnerek számára érhető el. Az LG egyébként nem tagadja, hogy a terv létezik, de hivatalos bejelentéssel addig nem szeretnének élni, amíg az egész véglegesítésre nem kerül. A konszern szóvivője szerint számos terv születik meg a cégen belül, amelyek sosem látnak napvilágot, és a tényleges termékek bemutatása a WebOS SmartWatch esetében sem garantált.

A koncepció egyébként abszolút nem rossz, hiszen az LG a WebOS felhasználásával saját kézbe vehetné a sorsát, így az okosórák piacáról akkor sem szorulnának ki, ha esetleg az Android Wear megbukna. Mivel igen nehéz felmérni egy feltételezhető robbanás előtt álló piac esetében az igényeket, egyértelműen hasznos két vasat tartani a tűzben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés