Letölthető az NVIDIA új meghajtóprogramja

Hirdetés

Elkészült az NVIDIA legfrissebb, WHQL aláírással ellátott meghajtóprogramja, amely a 186.18-as jelzést viseli magán. A Windows XP és Vista operációs rendszerekkel kompatibilis csomagban a PhysX 9.09.0428-as változata található meg, és a GeForce 6, 7, 8, 9 és GTX 200 szériás termékekhez, valamint a GeForce 9400-as integrált grafikus processzorhoz is telepíthető. A gyártó elsősorban hibajavításokra és optimalizációra szentelt nagyobb figyelmet, amelyek az egy GPU-s mellett, az SLI kialakításban használt rendszereknél is jobb teljesítményt eredményezhetnek.

A meghajtóprogram tartalmazza a 185-ös sorozatban megjelent Ambient Occlusiont, amely csak Windows Vista és Windows 7 RC operációs rendszerekkel használható ki. Támogatja a CUDA 2.2-t, ami grafikus processzoron futtatott alkalmazások teljesítményét növeli, és ezentúl a 32 shader egységnél kevesebbet tartalmazó GPU-k is képesek lesznek a videofájlok hardveres enkódolására. A teljesítmény javulása leginkább az alábbi játékoknál jelentkezhet, az összehasonlítás alapjául továbbra is a GeForce 182-es verziójú meghajtó szolgál:

  • The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena – akár 25%-os gyorsulás
  • Crysis: Warhead élsimítás mellett – akár 22%-os gyorsulás
  • Fallout 3 élsimítás mellett – akár 11%-os gyorsulás
  • Far Cry 2 – akár 14%-os gyorsulás
  • Half-Life 2 motorjára épült játékok Three-Way és Quad-SLI esetén – akár 30%-os gyorsulás
  • Mirror’s Edge élsimítás mellett – akár 45%-os gyorsulás

Az új meghajtó telepítése után várható változások pontos listáját az alábbi dokumentáció tartalmazza, míg az új eszközillesztő – a megfelelő adatokat megadva – letölthető az NVIDIA szerveréről.

Egy másik örvendetes hír, hogy az NVIDIA elkészült az OpenCL nyelv támogatásához szükséges meghajtóprogram 1.0-s verziójával is, amely jelenleg a Khronos OpenCL Working Groupnál várja a hitelesítést. Ettől függetlenül a GPU Computing regisztrált fejlesztői már betekintést nyerhetnek a frissen elkészült meghajtóprogram működésébe, amelyet Windows XP és Linux operációs rendszerekre lehet telepíteni, beleértve a 32 és 64 bites változatokat is.

Előzmények

Hirdetés