Hirdetés

Lenovo blog: MWC összefoglaló

Megmutatjuk, mit láttunk a legnagyobb számítógépes márka standján.

Nemrégiben fejeződött be a világ legnagyobb mobilos seregszemléje az MWC. Mi is kinn jártunk, és megnéztük a Lenovo standját is, ahol számos újdonságot láttunk. A kínai PC-s és újabban már szerveres vállalat elsősorban a Motorola okostelefonok révén volt érdekelt Barcelonában, de elhozták mobil számítógépeiket és egyéb érdekességeket is. Jelen voltak például a CES-en bemutatott csúcs ThinkPadek, az X1 Carbon, az X1 Yoga és az X1 Tablet, melyeknek LTE mobilinternet modemes változatait állították ki.

Ugyanilyen modullal látták el a teljesen új, Miix 320-at, ami egy merőben új, Atom x5-ös, tízhüvelykes tablet. Hozzá hasonóan teljesen új volt A Yoga 520, ami 14 hüvelykes kettő az egyben notebook-tablet hetedik generációs Core i processzorral és GeForce GTX 940MX grafikus alrendszerrel. A Yoga-kínálat egy lépcsővel magasabb fokára érkezett a Yoga 720, amit 13,3 és 15,6 hüvelykes méretben kínálnak, utóbbinak GeForce GTX 1050 grafikus alrendszere és akár 4K-s kijelzője is lehet. Ezekről a készülékekről külön hírben írtunk részletesen.

Természetesen bemutatták a Legion, tehát gamer újdonságokat is, melyekkel januárban a CES-en is találkoztunk, sőt a hazai piacon is felbukkantak már az első Legion Y520 és Legion Y720 laptopok. A jövőbe mutató technológiák közül szintén ismerős volt a C200 AR és VR szemüveg, de az MWC-re is jutott egy újdonság. A Microsoft platformjára épülő, ugyancsak kiterjesztett és virtuális valóságot vegyítő headsetről van szó, ami egyelőre még csak tervezési fázisban van. Jang Juanqing, a Lenovo ügyvezető igazgatója szerint a kiterjesztett valóság a számítástechnikai ipar jelenleg egyik leglényegesebb újdonsága.


[+]

Előzmények