Lenovo B575e – belépő üzleti notebook AMD E szériás APU-val

A Lenovo bejelentette, hogy hamarosan elérhetővé válik legújabb üzleti laptopja, a B575e, amely az egyik legolcsóbb megoldást nyújtja kis- és középvállalatok számára, de persze otthoni munkavégzés, tanulás és egyszerűbb feladatok ellátásában is jó szolgálatot tehet. A hivatalos sajtóanyag roppant fukar módon bánt a konkrétumokkal, így nem maradt más választásunk, mint hogy megpróbáljuk kitalálni, hogy vajon mi is lapulhat a csinos burkolat alatt.


[+]

Egyelőre annyit sikerült megtudni, hogy a 15,6”-es képátlóval rendelkező gépben egy AMD E szériás APU teljesít szolgálatot, hat és fél órás átlagos üzemidővel rendelkezik, és magyarországi megjelenése augusztusban várható 109 900 forintos árcédula kíséretében. A képek alapján elmondhatjuk, hogy ezért a pénzért egy korrekt minőségű és megjelenésű masinát kapunk, amelynek üzleti beütése elsősorban nem a szokásos plusz szolgáltatásokban, hanem inkább egyszerűségében és eleganciájában keresendő.


[+]

A fentiek alapján a középpontban valószínűleg az AMD Brazos 2.0-s platformja szorgoskodik, azon belül is vagy az 1,4 GHz-es E1-1200-as, vagy pedig az 1,7 GHz-en ketyegő E2-1800-as központi egység. Az APU a benne található magokkal és a 80 shader processzorral dolgozó IGP-vel alapvetően meghatározza a teljesítményt, és a rendszer főleg multimédiában domborít, de a legtöbb irodai igényt gond nélkül teljesíti, ráadásul teszi mindezt az energiafelhasználás szempontjából kifejezetten hatékonyan. A kijelző felbontását is homály fedi, de a vételár ismeretében szinte biztos, hogy egy fényes, 1366x768 pixeles panel lapul a B575e-ben. A rendszermemória mennyiségére és a háttértár kapacitására sem derült fény, vélhetően 4 GB RAM-mal és egy 320 GB-os merevlemezzel szerelik majd az olcsó üzleti noteszt.


[+]

A képeken látható, hogy az optikai meghajtó és az SD szabványú memóriakártyát fogadó kártyaolvasó is a repertoár része, a csatlakoztathatóságra pedig szintén nem lehet panasz: egy USB 3.0 és két darab USB 2.0 port, audioaljzatok, analóg (D-Sub) és digitális (HDMI) videokimenetek és az Ethernet RJ45-ös csatlakozója található a gépen.

A történethez hozzátartozik még, hogy a Lenovo B575e elméletileg egy hasonló felépítésű, 14”-es kistestvért is kap (B475e), ennek hazai forgalmazásáról azonban semmilyen információ nem látott még napvilágot.


[+]

Előzmények

Hirdetés