Lehúzza a rolót a Triggertrap

Szűk két év alatt is képtelen volt kilábalni a pénzügyi nehézségekből, így heteken belül bezárják a boltot.

Az okos kamerakioldók egyik úttörőjének számító Triggertrap bejelentette, hogy nem egészen egy hónapon belül megszünteti a működését. A 2011-ben alapított startup az azonos nevű termék mellett két sikeres Kickstarter kampányt is maga mögött tudhat, de nem volt képes megoldani a Triggertrap Ada körül felmerült problémákat. A második, 2013-ban indított kampány során ugyan sikerült 500 000 dollárt összegyűjteniük, ami felülmúlta a várakozásokat is, azonban a beszállítói problémákkal és az áremelésekkel kezdődő gondok után végül 2015. májusában kénytelen voltak elismerni, hogy a bővített funkciókkal rendelkező Triggertrap Ada projektje elbukott. Ezt követően már nem voltak képesek anyagi stabilitásra és a csúcson még 15 fős csapat létszáma is folyamatosan csökkent.

Hirdetés

Haje Jan Kamps, a cég elnök-vezérigazgatója szerint az utóbbi 18 hónapban már csak egy néhány fős csapattal dolgoztak azon, hogy működésben tartsák a dolgokat, azonban a pénzük és a lehetőségeik is elfogytak, így kénytelenek feladni.


[+]

A Triggertrap által nyújtott technikai támogatás ennek értelmében azonnali hatállyal meg is szűnik. A mobilos alkalmazások egyelőre letölthetők és használhatók maradnak, azonban további frissítésekre már nem lehet számítani és a jövőbeli kompatibilitást is az idő dönti el. Akik még ilyen feltételekkel is érdeklődnek a rendszer iránt, azoknak jó hír, hogy a megmarad készleteket jelentős kedvezménnyel árusítják ki.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés