2019. augusztus 18., vasárnap

Leállítja az Xbox 360 gyártását a Microsoft

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A vállalat a konzolhoz kapcsolódó szolgáltatásokat azonban még jó ideig üzemeltetni fogja.

Eljött ez a nap is. A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy leállítják az Xbox 360 konzol gyártását, így a terméket már csak készlet erejéig lehet megvásárolni, amely régiónként eltérő.

Az Xbox 360 több szempontból is fontos a vállalat számára. Ugyan nem ez volt az első konzoljuk, de ezzel a géppel vált igazán a Sony kihívójává a redmondi óriáscég. Az Xbox 360 eladási adatairól pontosan nem lehet tudni, de hozzávetőleg 85 millió konzolt talált gazdára 2005 decembere, vagyis a termék megjelenése óta. Fontos kiemelni, hogy a konzol gyártásának megszüntetésével a kapcsolódó szolgáltatások még nem szűnnek meg, tehát a már meglévő ügyfelek számára minden marad a régiben. A játékok sem fognak eltűnni az üzletekből, ami persze annak is köszönhető, hogy ezek egy része az Xbox One-on is futtatható a Microsoft emulációs rendszerével.

A Microsoft ezzel a lépéssel egyértelműen az Xbox One felé terelné a vásárlókat. Bár ez a konzol önmagában nem teljesít rosszul, a PlayStation 4-hez viszonyítva már nem mondható erősnek a produkciója, így minden lehetséges eszközzel fel kell lendíteni az eladásokat.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.