Furcsa irányba viszi a Microsoft az Xboxot

A legfrissebb információk szerint a vállalat a Chromecastre és az Apple TV-re lett irigy.

A Microsoft tervei az Xbox divízió kapcsán nehezen követhetők, hiszen számos váratlan húzásuk volt az elmúlt hónapokban. Az sem segít a kiigazodásban, hogy a vállalat újradefiniálná az Xbox alapjait, de ez inkább a távolabbi jövőt fogja meghatározni. Mára azonban felmerültek olyan információk, amelyek az Xbox One konzolt kiegészítenék, így bizonyos források tudni vélik, hogy az idei E3-on érkezik két új Xbox, de ezek nem igazán asztali konzolok lesznek.

A hírek szerint a Microsoft a Chromecastre és az Apple TV-re lett irigy, és az új eszközök ezekre adnának választ, vagyis érkezne egy Xbox stick, illetve egy Xbox TV. Tekintetve az ellenfeleket gyakorlatilag kitalálható, hogy milyen alapvető képességekre lehet számítani az újdonságokról.

Az Xbox stick a filmre vonatkozó streamelő szolgáltatások mellett, állítólag képes lesz az Xbox One által előállított tartalmat is fogadni, így maga a konzol lehet egy személyes felhő, és a helyi hálózaton keresztül lehet majd játszani rajta az Xbox stickhez kötött tévén. Az Xbox TV valószínűleg szintén képes lesz erre, és a pletykák szerint bizonyos játékok és programok natív futtatását is megoldja majd. Itt valószínűleg a kisebb hardverigényű játékokra kell gondolni, illetve az univerzális Windows áruház tulajdonképpen kezelheti egy PC-ként is.

Amennyiben az adatok igazak, akkor a Microsoft az Xbox márkanevet lényegében új szintre emeli, így nem csak játékkonzolt, hanem egy szórakozásra tervezett termékcsaládot jelentene. Az mindenképp megjegyzendő, hogy a Microsoft aktuális üzletstratégiájához ez a koncepció nagyon illene.

Előzmények

Hirdetés