A 7.1-nél is pontosabb térhangzást ígér a Razer Kraken Ultimate

A Kraken széria legújabb tagja THX Spatial Audio támogatással és hűtőzselés fülpárnákkal próbál hódítani, de a Kraken X új kiadása is érdemel néhány karaktert.

A Razer a napokban két új, a Kraken sorozatot erősítő fejhallgatóról rántotta le a leplet. A duó egyszerűbben bemutatható tagja a nyáron bejelentett Kraken X USB csatlakozóval ellátott variánsa, mely a vezeték végén fityegő dugónak köszönhetően zöld színű LED-eket és virtuális térhangzás támogatást is kaphatott. A fentieket leszámítva az újdonság specifikációit és kialakítását is tekintve megegyezik az eredeti modellel, vételára pedig csak 10 dollárral több, mint az 50 dolláros Kraken X-é.

Kraken X USB
Kraken X USB [+]

Érdekesebb szereplő a Kraken Ultimate nevet viselő headset, melyet kifejezetten kompetitív játékosok számára készítettek, ezt pedig leginkább a THX Spatial Audio certifikáció bizonyítja. Ez a fajta virtuális térhangzás annyiban különbözik a megszokott 5.1/7.1-es társaitól, hogy a például a fegyverropogást vagy az ellenfél lépéseit nem 5 vagy 7 irányból hallhatjuk, hanem 360 fokos körből bárhonnan, ezzel lehetővé téve a precízebb lokalizálást.

Kraken Ultimate
Kraken Ultimate [+]

A 360 gramm tömegű, acélból és alumíniumból készült fejhallgató lelke két darab, egyedileg hangolt 50 milliméteres driver, melyeket hűsítő géllel töltött, rejtett szemüvegszár-csatornákkal ellátott műbőr fülpárnák választanak el füleinktől. Az eszköz burkolatán hangerőszabályzót és a térhangzás ki-bekapcsolására szolgáló gombot találunk, de az aktív zajszűréssel megtámogatott mikrofon sem maradhatott el, melyet ráadásul használaton kívül a készülékházba betolva tudunk eltüntetni.

Kraken Ultimate
Kraken Ultimate [+]

A számítógéppel való kapcsolatot a 2 méteres, USB csatlakozóban végződő vezeték biztosítja, mely a hangátvitelen felül a Chroma szoftverből vezérelhető RGB világításhoz szükséges energiát is biztosítja.


[+]

A Razer Kraken Ultimate már rendelhető a gyártó webshopjából 129,99 amerikai dollárért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Előzmények

Hirdetés