Hirdetés

Külső monitoradapterekkel jelentkezik az EVGA

Olyan adaptereket dobott piacra az EVGA, melyek segítségével akkor is csatlakoztatható egy vagy több monitor, illetve projektor a számítógéphez, ha annak nincs (szabad) videokimenete. Az UV Plus+ eszközök USB 2.0 portra kapcsolódnak, és egy veszteségmentes tömörítéssel kiegészített adatátviteli eljárással kapják a megjelenítéshez szükséges információkat; kimenetként analóg és digitális jelet is szolgáltató DVI-I csatlakozót bocsátanak rendelkezésre. A megoldás a DisplayLink technológiájára épül, melyet több gyártó is alkalmaz noteszgépekhez szánt portreplikátoraiban, de jelen van például a Samsung és az Asus egyes kijelzőiben is.

EVGA UV Plus+

Az EVGA két modellt jelentett be, melyek az elérhető felbontásban különböznek; az UV12 tudása 1400x1050, illetve 1440x900 pixelnél ér véget, míg az UV16 használható 1600x1200, illetve 1680x1050 pixeles felbontással is 60 hertzes képfrissítés mellett. Az adapterek együttműködnek a Windows XP és 32 bites Vista operációs rendszerekkel, támogatják az Aero grafikus felületet is. Alkalmasak az elsődleges kijelző tükrözésére vagy az asztal bármely irányba történő kiterjesztésére, ráadásul a képet igény szerint el is tudják forgatni 90 fokonként.

Az UV Plus+ adapterek nem GPU-t, hanem egy speciális, energiatakarékos vezérlőáramkört tartalmaznak, így nem igényelnek külön táplálást sem, beérik az USB port által szolgáltatott árammal. Egy gépre legfeljebb négy adapter csatlakoztatható. Az EVGA új termékeinek ára az előzetes információk szerint 100 dollár alatt marad.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés