Hirdetés

USB porton át is ellátható videojellel az Asus új monitora

Európában is megkezdődött az Asus első EzLink kijelzőjének forgalmazása, melynek érdekessége, hogy akár hagyományos monitorcsatlakozón keresztül, akár USB 2.0 porton át ellátható képjellel. A gyártó szerint olyan esetekben lehet hasznos az utóbbi megoldás, amikor szükség lenne még egy kijelzőre, de a számítógép videokimenetei már elfogytak, vagy amikor egy notebookra kellene átmenetileg monitort csatlakoztatni. Az USB-s videojel-átvitelhez nincs szükség grafikus kártyára, a processzor erőforrásait veszi igénybe; lecsatlakozás után pedig a megjelenítő visszatér az eredeti beállításaihoz.

Asus VW223B

Az Asus 22 hüvelykes, VW223B jelű modelljének felbontása 1680x1050 pixel, fényereje 300 cd/m², reakcióideje 5 ms, kontrasztaránya 1000:1, mely dinamikus szabályozás révén 3000:1 értékre ugorhat. A betekintési szögek a TN+film panelekre jellemző módon 170/160 fokosak. Hagyományos videobemenetként csak analóg D-Sub áll rendelkezésre, emellé jön az EzLink USB 2.0 interfész, illetve egy háromportos USB hub, melyre tetszés szerint további EzLink kijelző vagy más perifériák köthetők. A gyártóra jellemző módon igénybe vehető a Splendid képoptimalizáló technológia, illetve az Aspect Control funkció, amellyel a 16:10 és 4:3 képarányok között lehet váltogatni. A VW223B ára jelenleg 220 és 250 euró között mozog.

Az EzLink széria következő darabja a 20,1 hüvelyk képátlójú VW202B lesz, amely méretén kívül szinte minden tekintetben megegyezik a fentebbi modellel, csupán vízszintes betekintési szöge lesz 10 fokkal szűkebb, valamint hiányozni fog róla az USB hub.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés