Környezetbarát notesz a Fujitsu Siemenstől

A Fujitsu Siemens elkészítette első noteszgépét, amely teljes mértékben megfelel az Európai Uniónak a veszélyes anyagok visszaszorítását célzó RoHS (Restriction of Hazardous Substances) előírásaival. Az új Amilo Pro V2030 notebook az üzleti felhasználóknak szánt modellek belépőszintjét képviseli, elsősorban irodai alkalmazások futtatására szánják.

A gyártó eddig is kínált olyan termékeket, melyekből száműztek bizonyos veszélyes anyagokat (például nehézfémeket), így komplett PC-k is készültek környezetbarát alaplapokkal és házakkal. A RoHS előírások 2006. július 1-jei életbe lépésével ezen termékek köre természetesen tovább nő, ám a Fujitsu Siemens – a többi nagy gyártóhoz hasonlóan – fokozatosan készül a szigorításokra; Amilo Pro és Lifebook szériája már ez év vége előtt, Esprimo PC-családja pedig 2006 elejétől fog megfelelni az új szabályozásnak.

Az Amilo Pro V2010-et leváltó Amilo Pro V2030 Intel Celeron M processzorral, kétcsatornás DDR2 rendszermemóriával és Serial ATA csatolójú merevlemezzel érkezik. Kijelzője 15 hüvelykes és 1024x768 pixel felbontású. Nettó ára 180 ezer forint körül alakulhat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés