Tábla-PC/notebook kombó egykilós kiszerelésben

Saját adatai szerint a világ legkönnyebb, tábla-PC-ként és noteszgépként egyaránt használható (convertible) modelljével állt elő a Fujitsu Siemens, s bár az efféle kijelentésekkel nem árt vigyázni, a Lifebook P1510 a maga egykilós tömegével és 23,2 x 16,7 x 3,5-3,8 cm-es méreteivel valóban figyelemreméltó szerkezet.

A kis notesz 8,9 hüvelykes kijelzője 1024x600 pixel felbontású, és felülete bármilyen digitális tollal használható adatbevitelre. Az alacsony üzemfeszültségű, 1,2 GHz-es Pentium M 753 ULV processzornak és az energiatakarékos alkatrészeknek köszönhetően ventilátoros hűtés nélkül is elboldogul, akkumulátoros üzemideje pedig egy opcionális hatcellás akkuval 8,5 órára növelhető. A standard 512 MB memória 1 GB-ig bővíthető, többféle merevlemez rendelésére van lehetőség, de belső optikai meghajtó a kis méret miatt nem áll rendelkezésre.

A centrinós Lifebook Bluetooth modullal, integrált modemmel, 802.11a/b/g és Ethernet hálózati vezérlővel bír; USB 2.0, VGA- és audiocsatlakozói mellett PC Card aljzat, CF és SD kártyaolvasó is helyet kapott rajta. Az asztal mellett végzett munka kényelmesebbé tételéhez külön megvásárolható portreplikátort is biztosít a gyártó. A Fujitsu Siemens üzleti felhasználókat megcélzó termékcsaládjaiban kvázi kötelező tartozék a biztonságot szolgáló TPM modul és az ujjlenyomat-olvasó. Az október végén az üzletekbe kerülő Lifebook P1510 nettó ára 2150 euró körül várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés