Hirdetés

Komoly hiány van a Fusion APU-kból

Az AMD Brazos platformja az év elején mutatkozott be, és januárban több termék is elérhetővé vált. Az első hetek után sajnos kialakult egy általános hiány, amiről ekkor még mindenki azt hitte, hogy rövid időn belül stabilizálódik, de nem így történt. Az új információk szerint a termékek szállítása ugyan folyamatos, de az általános hiány egyre csak nő, amit a kereskedők a növekvő igényeknek tudnak be. A partnerektől származó adatok szerint az AMD messze alábecsülte a Fusion APU-ra mutatkozó igényeket, így haladéktalanul növelni kell a legyártott lapkák számát a TSMC-nél.

A kínai Commercial Times értesülései alapján az AMD tud a problémáról, és ki szeretnék bérelni a TSMC, hamarosan üzembe álló Fab 14-es gyárának negyedik számú épületét, azaz konkrétan a teljes gyártókapacitást. Ez a tervek szerint nemcsak a hiányra jelent majd megoldást, hanem lehetővé teszi a Brazos platform kínai piacon való bevezetését is.

Az általános hiány az előzetes becslések alapján még legalább áprilisig tartani fog, de márciustól egyre több termék kerül majd leszállításra, ami csökkentheti a potenciális vásárlók frusztrációját.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés