Kombinált USB média olvasók

Hirdetés

Termék: Kombinált USB média olvasók, pl. 6in1, 7in1
Utcai ár: kb. 6.000 - 10.000,- Ft + áfa

Egyre terjednek a különféle memóriakártyákkal működő eszközök, a digitális fényképezőgépek után már nem egy mobiltelefonban, PDA-ban feltűntek. A gond csupán az, hogy egy halom fajta memóriakártya létezik, és elég kicsi az esély, hogy az összes eszközünket sikerül úgy összeválogatni, hogy egy típusú adathordozóval beérjük.

Szerencsére ismét segítségünkre siet a távol-keleti ipar (vajh miért is nem a magyar kisipar?), és teljesen elfogadható áron biztosít számunkra egyszerre több memóriatípust olvasni képes meghajtókat. Ezek legtöbbször USB porton csatlakoznak a számítógépünkhöz, így telepítésük és áthelyezésük egyszerű, kezelésük méginkább. Azonban korszerű alaplapokon már gyakran integrálva felfedezzük egyes memóriaolvasók csatlakozóit, csupán a foglalatot kell megvásárolni, általában egy meghajtóhely fedőlap helyére szerelhető panel formájában.

USB-s kivitelből rendkívül sok típus létezik a piacon, eligazodni első körben leginkább a támogatott memóriatípusok alapján lehet. Az igazság az, hogy nem sokkal kerül többe egy 7-in-1 egység egy csupán négy-öt formátumot támogatónál, így a jövőre gondolva valószínűleg nem árt a "nagyobb ismeretséggel rendelkezőbe" fektetni. Egy ilyen "hét az egyben" egység bár a legkorszerűbb fogkrémekkel és mindentudó samponokkal nem tud versenyezni, mégis készségesen támogatja a legnépszerűbb Compact Flash (CF) Type I és II, IBM MicroDrive (MD), Smart Media (SM), MultiMedia Card (MMC), Secure Digital (SD) és Sony Memory Stick (MS) médiumokat, így egy időre biztosítja hozzáférésünket memóriakártyás adatainkhoz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés