5 GB egyetlen hitelkártyában

Hirdetés

A különböző memóriakártyákat, memória- és USB-tollakat hamarosan elfelejthetjük, ha minden adat ráfér majd egy hagyományos hitelkártyára. A kaliforniai Storcard cég kifejlesztette a nevét viselő új kártyát, amelynek teljesen hasonlít egy szabványos bankkártyára. Belső értékei azonban jóval csalogatóbbak.

A San Joséban székelő kaliforniai Storcard egy mini-merevlemezt, enkrypt-dekrypt processzort, valamint egy szoftvert integrált az új termékbe, amelybe a kialakításától függően akár egy 5 GB-os merevlemezt is belezsúfolhatunk majd. A Storcard nem titkoltan mini-merevlemez gyártókat keres, és az év második felére ígéri a kártya megjelentetését, először természetesen az amerikai piacon. A bevezetés és az eladások függvényében később a kártya ára elérheti a 15 dollárt (körülbelül 4500 forint) is!

A Storcardot elláthatják egy kiegészítő mágnesszalaggal is, hogy a kártyát hagyományos hitelkártyaként is használhassuk. Ám ahhoz, hogy a kártyán lévő adatokat leolvashassuk, szükség lesz egy speciális kártyaolvasóra, amely kereken 100 dollárba (körülbelül 24 ezer forint) fog kerülni. A kártyán lévő adatokat a processzor valós időben fogja titkosítani és kódolni, ám mindezek mellett az új eszközt ellátják majd egy "fémretesszel" is, ami további védelmet nyújt majd az illetéktelen adathozzáférésekkel szemben és csak akkor csúszik vissza a helyére, ha a kártyát beraktuk egy szabványos USB vagy PCMCIA olvasóeszközbe.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés