Kiszivárgott a termékfotó az egyik GeForce GT 1030-ról

A KFA2 EXOC sorozatú megoldása pont olyan, amilyennek a terméket vártuk.

Még az előző hónapban írtunk arról, hogy az év közepén befut egy apró pascalos GeForce. Azóta kiderült, hogy az újdonság neve GeForce GT 1030 lesz,de a korábbi hírben szereplő adatok igaznak bizonyultak. A KFA2 EXOC sorozatú kártyájának képe a dobozzal együtt kiszivárgott, ezen látható, hogy a félmagas kialakítású VGA-n 64 bites memóriabusz lesz, amin GDDR5 szabványú memóriák találhatók, méghozzá 2 GB-os tárkapacitással.

Hirdetés

A forrásként szolgáló El Chapuzas Informatico szerint a VGA-n található GP108-as lapkán 384 darab aktív shader mag található, de a referencia órajelekről nincs adat. Mindenesetre KFA2 EXOC megoldása 1252 MHz-en ketyeg 1506 MHz-es GPU Boost mellett.


(forrás: El Chapuzas Informatico) [+]

Az NVIDIA GeForce GT 1030 nyilvánvalóan az AMD Radeon RX 550 ellen jön. Nagyon kicsi az esélye azonban, hogy gyorsabb legyen az utóbbi megoldásnál, mivel a 64 bites memóriabusz 48 GB/s-ra korlátozza a memória-sávszélességet, ami komolyan korlátozhatja a teljesítményét. Ezzel szemben a Radeon RX 550 112 GB/s-os paraméterrel gazdálkodhat, ami lényegesen kedvezőbb érték. Mindenesetre multimédiás feladatokra a GeForce GT 1030 is bőven jó lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés